Αυτό το ζεστό κρασί με μπαχαρικά αποτελεί την ιδανική λύση για τα κρύα βράδια των γιορτών στο σαλόνι με ταινία. Η απόλυτη χαλάρωση και ραστώνη της χριστουγεννιάτικης περιόδου
Η συγκεκριμένη συνταγή θέλει το κρασί να «μαγειρεύεται» σε συσκευή crockpot ( ή αλλιώς slow coocker), αλλά μπορείτε πανεύκολα να το φτιάξετε και χωρίς αυτό.
Υλικά Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί ( κάτι φρουτώδες, αλλά όχι πολύ γλυκό) Μηλίτης (μισό μπουκάλι) Μέλι Ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού Γαρύφαλλο Kάρδαμο Sticks κανέλας Αστεροειδής γλυκάνισο Μπράντι (μισή κούπα του τσαγιού) Φέτες πορτοκαλιού και σπόρους ροδιού (για ντεκόρ)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί, το μηλίτη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, την κανέλα και το γλυκάνισο. Αφήνουμε το σε χαμηλή φωτιά από μισή έως μία ώρα (ανάλογα με το σκεύος) και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπράντι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.