Τέλος ο Κορυδαλλός το 2022 – Νέες, σύγχρονες φυλακές στον Ασπρόπυργο
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» - Τι λέει στο Mega η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου
Ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ φιλοξενεί σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής» αναφορικά με τις αλλαγές που επίκεινται στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φυλακές του Κορυδαλλού αναμένεται να γκρεμιστούν και να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή.
Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», Γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εξήγησε τις αλλαγές που θα γίνουν.
Όπως είπε, οι νέες φυλακές θα μεταφερθούν σε ένα οικόπεδο 180 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο και θα είναι υπερσύγχρονες και πλήρεις.
«Θα υπάρχουν κελιά για κρατούμενους, επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα βρίσκεται και το τμήμα μεταγωγών. Το όνομα θα είναι Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την κ. Νικαλάου, οι νέες φυλακές θα είναι έτοιμες στα μέσα του 2022.
Παράλληλα, η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αναφέρθηκε στα εγκαίνια της νέας Σωφρονιστικής Ακαδημίας στον Ελαιώνα.
«Για πρώτη φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί θα έχουν τον δικό τους χώρο εκπαίδευσης και κοιτωνισμού» σημείωσε.
Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 11.500 έρευνες στις φυλακές. «Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα. Η ανομία και η μαφία στις φυλακές θα τελειώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Θέλουμε να αναμορφώσουμε το σωφρονιστικό σύστημα. Οι κρατούμενοι μπαίνουν εκεί για να σωφρονιστούν όχι για να διαπράξουν νέες έκνομες πράξεις» πρόσθεσε με νόημα.
«Οι φυλακές θέλουν λεφτά, νέα συστήματα ασφαλείας, θέλουν εκπαιδευτικά προγράμματα, οι κρατούμενοι χρειάζονται αρκετά πράγματα για να έχουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα που πρέπει σε αυτή τη χώρα» κατέληξε η κ. Νικολάου.
- Αίγιο: Τρόμος για 22χρονη – Την νάρκωσαν, τη λήστεψαν συγγενείς της και την βίασε ο ξάδελφος
- Αγρότες: 20 μέρες στους δρόμους και συνεχίζουν – Στριμωγμένη η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο
- Απωθητικά, άβολα, δυστοπικά πατρόν – Τι ακριβώς κάνει η μόδα στις γυναίκες;
- Από τα δάση μέχρι τις πόλεις: Η Huawei ενισχύει την ανθεκτικότητα της Ελλάδας απέναντι στις σύγχρονες κρίσεις
- Η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην Αθήνα: Δύο προορισμοί, αμέτρητες οικογενειακές αναμνήσεις
- Στον δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον, οι Μπλε Κάδοι και οι Μπλε Κώδωνες είναι οι καθημερινοί μας σύμμαχοι!
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση σε βάση του στρατού της Κολομβίας – Τους αντάρτες κατηγορεί η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442