Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τολμάμε να σπάσουμε το απόστημα των φυλακών

Τολμάμε να σπάσουμε το απόστημα των φυλακών

Θέλουμε σύγχρονες φυλακές και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε κόντρα σε όλα τα κυκλώματα.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και την ανάθεση σε εμένα της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, βάλαμε ψηλά τον πήχη και είχαμε έναν στόχο: Να πολεμήσουμε τη «μαφία των φυλακών», να μετατρέψουμε τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας σε ασφαλείς, σύγχρονους και ανθρώπινους χώρους σωφρονισμού των καταδικασμένων.

Χωρίς καμιά έκπτωση στην επιβολή του νόμου και της τάξης, αλλά με βασικό μας μέλημα να μη στερηθεί ούτε ένας κρατούμενος τα δικαιώματα που απορρέουν από το νομικό και το εθιμικό δίκαιο της χώρας, προχωρήσαμε σε σειρά ενεργειών προκειμένου να βγάλουμε τις φυλακές από την απαξίωση που τις είχε οδηγήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο που διαπιστώσαμε με λύπη ήταν ότι επικρατούσε το απόλυτο χάος. Στις φυλακές δεν γίνονταν έλεγχοι, τα σωφρονιστικά καταστήματα είχαν παραδοθεί στα χέρια συμμοριών ή ολίγων επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μέσα σε ένα χρόνο διενεργήσαμε περισσότερους ελέγχους απ’ ό,τι είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Βασική μας επιδίωξη να προλαμβάνουμε εν τη γενέσει τους τις παραβατικές συμπεριφορές και να τιμωρούνται οι εγκληματίες που δρουν σε βάρος χιλιάδων κρατουμένων οι οποίοι θέλουν να εκτίσουν την ποινή τους και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Δεν θα σταματήσουμε να βελτιώνουμε τις φυλακές, δεν θα μας εμποδίσει κανείς να σπάσουμε το «απόστημα» που είχε κακοφορμίσει.

Καμιά πίεση, κανένας εκβιασμός δεν μας πτοεί και δεν μας απομακρύνει από τον στόχο μας.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας τα βλέπουν όλοι. Ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, αλλά στις φυλακές δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εξαιτίας των μέτρων που πήραμε νωρίς.

Προλάβαμε αποδράσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες, αποκαλύψαμε όπλα, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα. Βάζουμε τέλος στα κελιά-σουίτες, στα… τζακούζι μέσα στις φυλακές αλλά και σε κελιά όπου ζουν κρατούμενοι σε άθλιες συνθήκες.

Παίρνουμε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας αλλά και για την πάταξη οιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς. Είτε αυτή προέρχεται από τους κρατούμενους είτε από ολίγους, επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Εχουμε την πολιτική βούληση και τη διαχειριστική ικανότητα να ξαναστήσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα που αφενός θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι οι κακοποιοί θα τιμωρούνται και δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή.

Και αφετέρου ότι οι τρόφιμοι στα σωφρονιστικά καταστήματα θα εκτίουν την ποινή τους σε καλές συνθήκες και με απόλυτη ασφάλεια.

Θέλουμε σύγχρονες φυλακές και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε κόντρα σε όλα τα κυκλώματα.

Η Σοφία Νικολάου είναι γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024