Για κάποιους ανθρώπους, όσο βάναυσα και αν διέκοψε τα όνειρά τους το ξυπνητήρι, η μέρα ξεκινά – σχεδόν – πάντα με καλή διάθεση. Δυστυχώς, αυτό δεν προκύπτει σε όλους φυσικά. Ωστόσο, μπορούμε κάλλιστα να βελτιώσουμε τη μέρα μας, αρχίζοντάς τη με ένα χαμόγελο, χάρη στα παρακάτω τρικ.
Κάνουμε τη ζωή μας απλούστερη
Δεν χρειάζεται να τρέχετε τελευταία στιγμή για όλα και να γεμίζετε με άγχος και εκνευρισμό. Αρκεί να προετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσετε, να βεβαιωθείτε ότι η καφετιέρα είναι ήδη καθαρή και έτοιμη για χρήση και να έχετε τα πράγματα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας έτοιμα και στην θέση τους, ώστε να μην τα ψάχνετε δέκα λεπτά πριν την έναρξη του ωραρίου σας.
Θετική ρουτίνα
Αν κοιμηθείτε με καλή διάθεση, είναι και πιο πιθανό να ξυπνήσετε χαρούμενη. Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου που να το επιτρέπει, αποφεύγοντας τις αρνητικές ειδήσεις μερικές ώρες πριν τον ύπνο, κρατώντας τις ηλεκτρονικές συσκευές εκτός υπνοδωματίου ή ακούγοντας λίγη χαλαρωτική μουσική.
Επιστρέψτε στην παράδοση
Ένα κλασικό ξυπνητήρι είναι προτιμότερο από την αφύπνιση του κινητού σας. Όχι για λόγους… αισθητικής, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να καθυστερήσετε λίγο το πρώτο σκρολάρισμα στην αρχική σελίδα των κοινωνικών σας δικτύων – αλλά και το πρώτο τσεκ στα e-mail της δουλειάς.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται
Είναι πολύ σημαντικό η πρώτη δραστηριότητα της μέρας σας να σας είναι ευχάριστη. Για άλλους αυτό μεταφράζεται σε μια κούπα καφέ και λίγα λεπτά ανάγνωσης, για άλλους σε stretching μετά μουσικής. Εν ανάγκη, βάλτε το ξυπνητήρι σας λίγα λεπτά νωρίτερα, ώστε να είστε σίγουρη ότι θα προλάβετε.
Δώστε χώρο στο φως
Προτιμήστε να κοιμάστε με τα στόρια ή τις κουρτίνες μισάνοιχτα. Με αυτό τον τρόπο, ο ήλιος δεν θα μπαίνει απότομα στο δωμάτιό σας, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε τις αχτίδες του από την πρώτη στιγμή. Το φως της ημέρας θα δώσει σήμα στον εγκέφαλό σας πως έφτασε η ώρα να ξυπνήσει, με αποτέλεσμα να ξυπνήσετε ομαλά όταν αρχίσει να χτυπά το ξυπνητήρι σας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας