Μενδώνη στο Reuters : Η Ελλάδα θα εντείνει την εκστρατεία της για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Η υπουργός Πολιτισμού τόνισε πως μετά το Brexit οι συνθήκες είναι ώριμες αυτή τη στιγμή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η Ελλάδα θα εντείνει την εκστρατεία της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Βρετανία και αναμένει να κερδίσει μεγαλύτερη στήριξη από Ευρωπαίους εταίρους της καθώς εξασθενεί η βρετανική επιρροή, ελέω Brexit, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στο Reuters η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Η Ελληνίδα υπουργός τόνισε πως πιστεύει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες αυτή τη στιγμή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
To Brexit και τα Γλυπτά
«Είναι η νοοτροπία που έχει αλλάξει, το γεγονός ότι η Βρετανία έχει αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια, και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Πιστεύω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για την μόνιμη επιστροφή τους», ανέφερε.
Μιλώντας σήμερα σε μια εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου παρουσιάστηκε η έκδοση των Πρακτικών της Διεθνούς Ημερίδας με θέμα «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», η Λίνα Μενδώνη επισήμανε πως «καθώς η Βρετανία αποστασιοποιείται από την Ευρώπη και τις ιδέες που πρεσβεύει, η Ελλάδα, ξεπερνώντας την πρόσφατη κρίση, θα έχει την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης».
«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ»
Η υπουργός Πολιτισμού συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατηγορώντας τον λόρδο Έλγιν ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά ένας κλέφτης.
«Με κίνητρο το οικονομικό κέρδος, τη δημοσιότητα και την αυτοπροβολή, ο Έλγιν πήρε παράνομα και ανάρμοστα μέτρα για να αποσπάσει από την Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα καθώς και μια πληθώρα άλλων αρχαιοτήτων σε μια κατάφωρη ενέργεια σειράς κλοπών».
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Τι συνέβη
- Πώς θα αποφύγετε τον φόρο αν έχετε ανείσπρακτα ενοίκια
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442