Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα ξύσματα, το σκόρδο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια (τα καθαρίζουμε με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες) και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις αντίβ και, στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σουρώνουμε τα μανιτάρια προσεκτικά για να μη χαλάσει το σχήμα τους και κρατάμε τη σάλτσα.
Βάζουμε τις κομμένες αντίβ σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Βάζουμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας ή πεκορίνο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.