Η μάχη των δημοσκοπήσεων
Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, από τη μια ήταν οι εταιρείες που έδιναν διαφορές πάνω από 6 μονάδες ανάμεσα στα δύο κόμματα και από την άλλη εκείνες που προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι η ψαλίδα έχει κλείσει στα όρια του στατιστικού λάθους.
Εκτός από τη μάχη της ψήφου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το βράδυ της Κυριακής γινόταν και μία ακόμη μάχη στο παρασκήνιο. Ήταν η σύγκρουση για το ποια ομάδα δημοσκόπων θα επικρατήσει.
Από τη μία οι εταιρείες δημοσκόπησης που έβγαζαν όλο το προηγούμενο διάστημα διαφορές πάνω από 6 μονάδες, στην καλύτερη περίπτωση, για το κυβερνών κόμμα.
Στην απέναντι πλευρά ήταν οι δημοσκόποι του Μαξίμου και συγκεκριμένα πολιτικοεκδοτικών κύκλων πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι η ψαλίδα έχει κλείσει στα όρια του στατιστικού λάθος.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, αυτές οι «έρευνες» από τις οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις απουσίαζε η ταυτότητά τους, επιχειρούσαν ξεκάθαρα να δώσουν την εικόνα ενός εκλογικού ντέρμπι και μιας ανατροπής όλων των προβλέψεων που έκαναν τα «συστημικά» ΜΜΕ.
Ποιος ο ρόλος του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στις δημοσκοπήσεις που έδειχναν μικρή διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν τελικά;
Γιατί η νέα στον χώρο των δημοσκοπήσεων Vox Pop έδινε διαφορετικά αποτελέσματα;
Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Βασίλη Κανέλλη στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442