400 γρ. μπριζόλα από κόντρα μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 100 γρ. έτοιμη σαλάτα της αρεσκείας μας 160 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση μαύρα Κρήτης), κομμένα στα 4 ή στα 6 1 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο Για το ντρέσινγκ αβοκάντο 1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρά κομμάτια 100 ml ελαιόλαδο Χυμός από 1 λεμόνι 50 ml νερό Ελάχιστο σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλυκού μέλι Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία Βάζουμε μια αντικολλητική γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά. Οταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα το λάδι και το κρέας. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα για περίπου 6′ και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί και αυτή (πάλι περίπου 6′). Δεν θέλουμε να παραψηθεί, αλλά να γίνει μέσα ζουμερό (medium ψήσιμο). Αν έχουμε θερμόμετρο κρέατος, θέλουμε η θερμοκρασία του να είναι 60°C. Το αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10′ και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Καθώς ψήνεται το κρέας, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ως εξής: Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το μισό αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 50 ml νερό, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω τα ντοματίνια. Κόβουμε το μισό αβοκάντο που δεν χρησιμοποιήσαμε για το ντρέσινγκ σε φέτες και τις ρίχνουμε και αυτές πάνω από τη σαλάτα. Βάζουμε γύρω από τη σαλάτα τις φέτες κρέατος και περιχύνουμε με όσο ντρέσινγκ θέλουμε. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.