Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το πράσο και το κρεμμύδι σε ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το μισό θυμάρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου περίπου 25 εκ. Βάζουμε τα φύλλα κρούστας μέσα στο ταψί, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση για την κις λορέν, προσέχοντας να προεξέχει το φύλλο περιμετρικά. Ανάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι (αφήνουμε λίγο για μετά), και το υπόλοιπο λάδι, φροντίζοντας να πάει παντού στο φύλλο.
Απλώνουνε το περιεχόμενο του τηγανιού στη βάση του φύλλου. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, πάνω από τα σοταρισμένα λαχανικά. Τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας