Βεζένκοφ: «Επιτέλους! Ήταν θέμα ψυχολογίας να βρω το χέρι μου!»
Ο Σάσα Βεζένκοφ, ήταν από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στην Χίμκι και δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση για τα σουτ που τελικά μπήκαν…
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Χίμκι μέσα στο ΣΕΦ με 71-57, με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Παπανικολάου. Ο Βούλγαρος φόργουορντ πέτυχε 14 πόντους με 6/8 σουτ και μετά τη λήξη της αναμέτρησης έδειξε ανακουφισμένος και χαρούμενος που τα σουτ επί τέλους μπήκαν.
Διαβάστε όλα όσα ανέφερε στην κάμερα της NOVA και την αναφορά μεταξύ άλλων στον πατέρα του αλλά και τον κόουτς Μπαρτζώκα:
«Η ομάδα πρέπει να κοιτά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν γίνεται αλλιώς στην Euroleague. Ελπίζω να είμαστε συγκεντρωμένοι και υγιείς, έτσι θα πετύχουμε όλα όσα θέλουμε. Επιτέλους βρήκα το χέρι μου! Ήξερα ότι θα έρθει κάποια στιγμή, ήταν ψυχολογικό. Τα πήγαμε αρκετά καλά, κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα και κρατήσαμε την Χίμκι στους 57 πόντους.
Νιώθω καλά, πρέπει να αρπάζεις κάθε ευκαιρία. Πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή. Είμαστε 12 παίκτες που ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Ο Ζακ για παράδειγμα μπορεί να βάλει 35 πόντους, σήμερα δεν φόρτσαρε καν. Ο Μιλουτίνοφ μας έλειψε πολύ, είδατε πως όταν παίζει είναι πάντα καλός. Όλοι ξέρουμε τον ρόλο μας, όλοι ξέρουν ποιες είναι οι κολώνες και προσπαθούμε να μάθουμε από αυτούς.
Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός σκόρερ! Ελπίζω να τον φτάσω και να τον προσπεράσω. Ξέρω πως καμαρώνει, όπως καμαρώνω και εγώ για εκείνον.
Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει ατυχία, μου θυμίζει την κατάσταση που είχαμε στην Μπαρτσελόνα. Του εύχομαι υγεία και να πετύχει όλα όσα θέλει».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο προπονητής της Σενεγάλης Πάπε Τιαό, ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του να αποχωρήσει μαζί με την ομάδα του από το γήπεδο στον τελικό του Κόπα Άφρικα, εξηγώντας όμως ότι το έκανε γιατί αισθάνθηκε αδικία.
Το Αμβούργο έκανε την έκπληξη νικώντας τη Βενέτσια και οι ελπίδες του Άρη Betsson για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup, αυξήθηκαν. Τα σενάρια πρόκρισης, η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα.
Ο Λανουά δίνει το κακό παράδειγμα στους διαιτητές αφού σταμάτησε τον σχολιασμό των επίμαχων φάσεων, ενώ οι ρέφερι πρέπει να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις στο χορτάρι και ως VAR