Σε έξαρση η γρίπη: Τρεις νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα
Σε διάστημα μόλις εφτά ημερών 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών.
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης με το εφετινό εποχικό κύμα να έχει στερήσει ήδη τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων. Εν τω μεταξύ σε διάστημα μόλις εφτά ημερών 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών.
Υπό τα δεδομένα αυτά οι συντάκτες της νέας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα». Σημειώνουν δε, ότι ο επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1) – που είχε προκαλέσει και την επιδημία του 2009 – και υπενθυμίζουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός «είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την αρχή του κύματος έως και τα μέσα της εβδομάδας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 35 ασθενείς σε ΜΕΘ. Από αυτούς οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες με εύρος ηλικιών από 39 έως και 90 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς μόνον οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι, παρότι στην πλειονότητα τους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και άρα είναι επιρρεπείς σε τυχόν επιπλοκές.
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442