Θρίλερ στα Σκόπια: Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση στη Βουλή
Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση του Σώματος θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα. Ζυμώσεις Ζάεφ για να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ Κοινοβουλίου, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.
Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.
Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η αρχική μετάθεση της ώρας έναρξης της συνεδρίασης οφείλονταν σε διαβουλεύσεις που έχει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ με ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν στη Βουλή.
Ο Ζάεφ, απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «BESA» του Μπιλιάλ Κασάμι (διαθέτει δύο βουλευτές) για την εξεύρεση μίας τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του Συνταγματικού Νόμου για την υπηκοότητα, η οποία θα επιτρέψει τη στήριξη των συνταγματικών τροπολογιών από το «BESA» και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας δύο τρίτων.
O σκοπιανός πρωθυπουργός, πάντως, σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, προχώρησε σε αναδίπλωση των προηγούμενων δηλώσεών του, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών (80 βουλευτές) για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί.
Υπενθυμίζεται πως ο Ζάεφ όλο το προηγούμενο διάστημα επέμενε ότι, όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, αλλά ότι η συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί τελικά και από περισσότερους.
«Η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τετάρτης ο σκοπιανός πρωθυπουργός.
Οι δηλώσεις του Ζάεφ ωστόσο, ίσως, αποτελούν παιχνίδι τακτικής, πιθανότατα για να ενισχύσει τη συσπείρωση στις τάξεις των βουλευτών που είναι θετικά διακείμενοι στη συμφωνία.
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442