Γράφει ιστορία ο Φελπς με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Μάικλ Φελπς, που σήμερα έγινε 31 ετών, εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (5-21 Αυγούστου) και γράφει Ιστορία. Ο «ζωντανός θρύλος» της παγκόσμιας κολύμβησης έγινε ο πρώτος Αμερικανός που θα «δώσει το παρών» σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα 31 του χρόνια, παραμένει ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, καθώς έχει κατακτήσει 22, εκ των οποίων τα 18 είναι χρυσά!
Ο Μάικλ Φελπς, που σήμερα έγινε 31 ετών, εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (5-21 Αυγούστου) και γράφει Ιστορία. Ο «ζωντανός θρύλος» της παγκόσμιας κολύμβησης έγινε ο πρώτος Αμερικανός που θα «δώσει το παρών» σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα 31 του χρόνια, παραμένει ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, καθώς έχει κατακτήσει 22, εκ των οποίων τα 18 είναι χρυσά!
Ο Φελπς κυριάρχησε στα 200μ πεταλούδα κατά την διάρκεια των αμερικανικών trials, που διεξάγονται στην Ομάχα, καθώς τερμάτισε σε 1:54.84, αφήνοντας πίσω του τον Τομ Σιλντς (1:55.81) και τον Τζακ Κόνγκερ (1:56.45), ενώ τις επόμενες ημέρες θα διεκδικήσει την πρόκριση τόσο στα 100μ πεταλούδα, όσο και στα 200μ μικτή ατομική.
«Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στην κούρσα, που μου έδωσε το εισιτήριο για τους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου. Ηταν το τελευταίο μου 200αρι πεταλούδας επί αμερικανικού εδάφους, η τελευταία μου κούρσα πριν συμπληρώσω τα 31 χρόνια μου», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Φελπς και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό ήταν η πρόκριση»…
Η Κέιτι Λεντέκι δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την πρώτη θέση στα 200μ. ελεύθερο με 1:54.88 και να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Ρίο σε δεύτερο ατομικό αγώνισμα, μετά τα 400μ. Μία ημέρα μετά την παταγώδη αποτυχία της στα 100μ. ύπτιο, η Μίσι Φράνκλιν εμφανίστηκε μεταμορφωμένη και τερμάτισε δεύτερη σε 1:56.18, παίρνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Άλισον Σμιτ, περιορίστηκε στην τέταρτη θέση και δεν θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της, τουλάχιστον όμως θα είναι παρούσα στη Βραζιλία ως μέλος της ομάδας 4Χ200μ., μαζί με τις δύο προαναφερθείσες και τη Λία Σμιθ, που πήρε την τρίτη θέση.
Στα 200μ. μικτή ατομική των γυναικών, τέλος, η Μάγια Ντι Ράντο πήρε άνετα τη νίκη με 2:09.54, ενώ το δεύτερο εισιτήριο για το Ρίο κέρδισε η Μέλανι Μαργκάλις (2:10.11).
Στους ημιτελικούς της ημέρας, ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Νέιθαν Εϊντριαν κυριάρχησε στα 100μ. ελεύθερο με 47.91, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, πίσω από το 47.04 του Αυστραλού Κάμερον ΜακΙβόι. Ο Κέβιν Κόουρντς σημείωσε εθνικό ρεκόρ στα 200μ. πρόσθιο με 2:07.81, επίσης δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση πίσω από το 2:07.69 του Γερμανού Μάρκο Κοχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442