Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο οι αρχαιολογικοί χώροι τη Δευτέρα
Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα είναι τη Δευτέρα 18 Απριλίου -Διεθνής Ημέρα Μνημείων- οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας. Θα λειτουργήσουν, μάλιστα, σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα είναι τη Δευτέρα 18 Απριλίου -Διεθνής Ημέρα Μνημείων- οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας.
Θα λειτουργήσουν, μάλιστα, σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Τα μουσεία θα λειτουργήσουν σύμφωνα με αντίστοιχη υπουργική απόφαση, εκτός εκείνων που παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα.
Κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, το ωράριο λειτουργίας όλων των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων θα είναι το ακόλουθο:
Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016: 12:00 – 17:00 Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 2016: 08:00 – 15:00 Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου 2016: Κλειστά λόγω αργίας Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου 2016: κανονική λειτουργία (σύμφωνα με το ισχύον ωράριο).
Την Τρίτη 3 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω μεταφοράς της επίσημης αργίας της Πρωτομαγιάς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.