Νίκη… μονόλογος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Πανιώνιο
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Super League. Τα γκολ των πρωταθλητών πέτυχαν οι Φορτούνης (25΄), Μπουχαλάκης (72΄), Ντοσεβί (90+1').
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Super League. Τα γκολ των πρωταθλητών πέτυχαν οι Φορτούνης (25΄), Μπουχαλάκης (72΄), Ντοσεβί (90+1′).
Μπροστά σε 25.000 φίλους του που έδωσαν δυναμικό «παρών» ο Ολυμπιακός κατάφερε εύκολα να επιβάλει το ρυθμό του και να ελέγξει το ματς χωρίς να απειληθεί. Ωστόσο, επιθετικά έλειπε η δημιουργικότητα, απόρροια κάποιων απουσιών με σημαντικότερη αυτή του Τσόρι Ντομίνγκες. Στο ρόλο του ηγέτη ανταποκρίθηκε ξανά ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στο 25′ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με «κατέβασμα» και σουτ πάνω στην κίνηση μετά από μεταβίβαση του Ντουρμάζ.
Παρότι ο προσανατολισμός του Πανιωνίου ήταν αμυντικός, είχε τη δική του μεγάλη στιγμή στο α΄ ημίχρονο, με αντεπίθεση που έφερε σε θέση βολής τον Μπουμάλ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του. Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, αλλά ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση στο σουτ του Μπακασέτα (52′).
Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο, χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Παπαδόπουλου. Κατάφερε πάντως να «καθαρίσει» το ματς στο 72′ χάρη στη βοήθεια της τύχης, καθώς ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Μπουχαλάκη κατέληξε στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε στα πόδια του Χατζηισαΐα και άλλαξε πορεία.
Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα (90+1΄) με δυνατό σουτ του Ντοσεβί.
Θετικός στο ντεμπούτο του ο Ντα Κόστα και ο Πάρντο, δεν τροφοδοτήθηκε ο Φινμπόγκασον, ενώ ο Σεμπά μπήκε αργά στο ματς και δεν πρόλαβε να μπει για τα καλά στο ματς.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
LIVE: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της εξ αναβολής αναμέτρησης Παναθηναϊκός – ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική της Superleague. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 2 HD.
Απορριπτική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA στην έφεση της τουρκικής ομάδας για τις ποινές στα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας στο Τορίνο.