Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ισόπαλες η Εθνική 2004 και η Ρουμανία του Χάτζι

Ισόπαλες η Εθνική 2004 και η Ρουμανία του Χάτζι

Ισόπαλες 1-1 αναδείχτηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδος του 2004 που κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία και της Ρουμανίας του 1994 με ηγέτη τον Γκεόργκι Χάτζι, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο Τούμπας, για φιλανθρωπικό σκοπό και την ενίσχυση του ΕΛΕΠΑΠ. Σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Άγγελος Χαριστέας στο 39, ενώ για τους Ρουμάνους ισοφάρισε ο Μπράτου στο 86'.

Ισόπαλες 1-1 αναδείχτηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Εθνικές ομάδες Ελλάδος του 2004 και Ρουμανίας του 1994 σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο Τούμπας, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το παιχνίδι που έγινε παρουσία 8000 περίπου θεατών, και κάτω από πολύ καλή ατμόσφαιρα, προκάλεσε το ενδιαφέρον των θεατών κύρια για την παρουσία της αλησμόνητης εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που με πλήρη συγκρότηση επανεμφανίστηκε μετά από αρκετά χρόνια.

Στο σκορ προηγήθηκε η Ελληνική ομάδα με τον Χαριστέα στο 39ο λεπτό με πλασέ μετά από ωραία ασίστ του Τσάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι Ρουμάνοι διεθνείς ισοφάρισαν στο 86′ με ωραία προσωπική ενέργεια του Φλορίν Μπράτου αν και ο σκόρερ πήρε την μπάλα από ελεγχόμενη θέση οφ-σάϊντ.

Στην διάρκεια του 90λέπτου δημιουργήθηκαν αρκετές καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες αλλά και σε όλα τα σημεία του γηπέδου, επιβεβαιωτικό πως αρκετοί από τους διεθνείς και των δυο ομάδων δεν έχασαν την νεανική τους φρεσκάδα, αφού άλλωστε κάποιοι ακόμα δεν εγκατέλειψαν την ποδοσφαιρική τους δραστηριότητα, όπως ο Σεϊταρίδης και ο Χαριστέας, για την ελληνική ομάδα τουλάχιστον.

Από την Ρουμανία, τα βλέμματα συγκέντρωσαν ο πολύς Γκιόργκι Χάτζι, ο αποκαλούμενος και «Μαραντόνα των Βαλκανίων» αλλά και ο Μπελοντέντνιτσι, που έχει κερδίσει δυο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με δυο διαφορετικές ομάδες, την Παρτιζάν και την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Από την ελληνική εθνική ομάδα τέσσερις παίκτες, οι Σεϊταρίδης, Χαριστέας, Μπασινάς και Τσιάρτας, αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο, με καλές μάλιστα αγωνιστικές επιλογές, στο παιχνίδι τους.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κερκυραίος κ. Κάκος.

Εθνική Ελλάδος: Νικοπολίδης (35΄Χαλκιάς, 60΄Κατεργιαννάκης), Σεϊταρίδης, Φύσσας (44′ Γκούμας), Καψής (72΄Βενετίδης) Δέλλας (46΄Νταμπίζας) Γεωργιάδης (46΄Βρύζας), Χαριστέας, Νικολαϊδης (46΄Καφές), Μπασινάς, Ζαγοράκης (46΄Λάκης), Τσιάρτας.

Εθνική Ρουμανίας: Στελέα (30΄Πρέντου), Ροτάριου, Προντάν, Πετρέσκου, Ραντουτσόϊου, Σαμπάου, Μπελοντέντιτσι, Ποπέσκου, Γκαλέα, Χάτζι, Βλαντόϊου. Στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός των Ρουμάνων Ανχελ Ιορντανέσκου προχώρησε και σε πλήθος αλλαγών, και μεταξύ αυτών που πέρασαν στο παιχνίδι ήταν και ο σκόρερ Μπράτου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Βασίλης Τσιάρτας:
«Ελπίζω ο κόσμος να το χάρηκε, παλέψαμε όσο μπορούσαμε να παίξουμε καλά και μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοιες ενέργειες. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν στο γήπεδο ή είδαν το παιχνίδι στην τηλεόραση. Ο σκοπός είναι ιερός και ελπίζω να γίνει σύντομα κάτι παρόμοιο».

Γκεόργκι Χάτζι:
«Ήταν ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι, κόντρα σε μία πιο νέα ομάδα. Πιστεύω πως την παράσταση την έκλεψε ο κόσμος. Ήταν ένα φιλικό, ο σκοπός ήταν ιερός και αυτό που μετράει είναι ότι βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη». Όσο για την προσωπική του εμφάνιση και τις περίτεχνες ενέργειες που έκανε τόνισε: «Πλέον δεν έχω δυνάμεις, αλλά το ταλέντο το χρωστάω στη μητέρα μου».

Ίλιε Ντουμιτρέσκου:
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι με τόσο ιερό σκοπό, κόντρα σε μία ομάδα που κατέκτησε ένα EURO. Ειδικά για εμένα, είναι πολύ όμορφο, καθώς επέστρεψε σε γνώριμα μέρη, έχω υπάρξει εδώ ως προπονητής και είναι ενθουσιασμένος» .

Ανχελ Ιορντανέσκου:
«Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, είναι δύο μεγάλες γενιές ποδοσφαίρου, που έχουν γράψει ιστορία. Είναι τιμή μας να προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη, ειδικά σε ημέρες δύσκολες σαν αυτές. Υπάρχει φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, μπορεί να μας πικράνατε λίγο με τον αποκλεισμό, αλλά τώρα μπορώ να παραδεχτώ πως αξίζατε την πρόκριση».

Νταν Πετρέσκου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να μας καλέσει μία ομάδα που έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδο και έχει κατακτήσει του EURO του 2004, ειδικά όταν ο σκοπός είναι τόσο ιερός. Έρχομαι πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θέλω να το χαρώ και πιστεύω θα είναι μία όμορφη βραδιά».

Τάσος Κάκος: «Μεγάλη μου τιμή που κλήθηκα να παραστώ σε αυτό το παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά μας έκαναν περήφανους και έγραψαν χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Νοιώθω υπέροχα, ο σκοπός είναι ιερός, και νομίζω είναι υποχρέωσή μας να βοηθούμε. Ας ελπίσουμε πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να περνάει μηνύματα, ελπίζω πως θα υπάρχει και συνέχεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο