Ήττα της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, «διπλά» για Έβερτον, Χαλ και Βίλα
Tην πρώτη φετινή ήττα της και μάλιστα μέσα στο «Άνφιλντ» γνώρισε η Λίβερπουλ από την Σαουθάμπτον με γκολ του Λόβρεν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, της Premier League. Δεύτερη νίκη για Εβερτον, εντός έδρας ήττα για Νιούκαστλ, έκανε «σεφτέ» η Γουέστ Μπρομ.
Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι, μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη,μετά την επικράτηση της με 2-0 επί της Φούλαμ.
Tην πρώτη φετινή ήττα της και μάλιστα μέσα στο «Άνφιλντ» γνώρισε η Λίβερπουλ από την Σαουθάμπτον με γκολ του Λόβρεν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, της Premier League. Δεύτερη νίκη για Εβερτον, εντός έδρας ήττα για Νιούκαστλ, έκανε «σεφτέ» η Γουέστ Μπρομ.
Οι «Άγιοι» κατάφεραν με έξυπνη τακτική να εξουδετερώσουν τον πολύ φορμαρισμένο Ντάνιελ Στάριτζ και πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Κροάτη κεντρικού αμυντικού Ντέγιαν Λόβρεν στο 53΄. Οι «κόκκινοι» διαμαρτύρονται, πάντως, για πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο, σε μαρκάρισμα του Λόβρεν στον Στάριτζ.
«Σοκ» και για τη Νιούκαστλ, η οποία, αν και προηγήθηκε δύο φορές με τον Ρεμί, έχασε τελικά 3-2 από τη νεοφώτιστη Χαλ μέσα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Στο ντέρμπι των ουραγών, η Γουέστ Μπρομ επικράτησε 3-0 της Σάντερλαντ, πανηγύρισε την παρθενική φετινή νίκη της και άφησε την ομάδα του Χάρη Μαυρία (ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Τζιακερόνι) στην τελευταία θέση με ένα βαθμό.
Δραματικό ματς έγινε στο «Απτον Παρκ», όπου η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε δύο φορές της Εβερτον, αλλά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Νομπλ στο 81΄ και με γκολ των Μπέινς και Λουκάκου «γύρισαν» το ματς και πήραν τη νίκη με 3-2.
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία, η Άστον Βίλα κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Νόριτς, χάρη στο γκολ του Κόζακ στο 30′, που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει πέναλτι με τον Σνόντγκρας στο 6′.
Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι, μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη,καθώς επικράτησε με 2-0 επί της Φούλαμ. Με αυτό το τρόπο η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, έπιασε την Λίβερπουλ στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στον πάγκο της Φούλαμ έμεινε ο Γιώργος Καραγκούνης.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: