Σε εξέλιξη το διαδικτυακό φεστιβάλ μικρού μήκους βαλκανικών ταινιών
Από τις 26 Αυγούστου δέχεται υποψηφιότητες το διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, altcineAction! Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου με την απονομή των βραβείων. Δικαίωμα υποβολής ταινιών έχουν όλοι οι κινηματογραφιστές από τις βαλκανικές χώρες έως 35 ετών.
Από τις 26 Αυγούστου δέχεται υποψηφιότητες το διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, altcineAction! Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου με την απονομή των βραβείων.
Δικαίωμα υποβολής ταινιών έχουν όλοι οι κινηματογραφιστές από τις βαλκανικές χώρες έως 35 ετών.
Όλες οι ταινίες θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους και η διάρκειά τους να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
Οι ταινίες υποβάλλονται ψηφιακά και αναρτώνται στο site του Φεστιβάλ σε δική τους προσωπική σελίδα.
Η συνολική διάρκεια προβολής των ταινιών του Φεστιβάλ είναι 360 λεπτά. Δηλαδή ακολουθείται το μοντέλο «first come, first served». Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος των 360 λεπτών θα είναι αδύνατη η υποβολή άλλης ταινίας.
Η ψηφοφορία διεξάγεται διαδικτυακά και είναι ανοικτή σε όλους τους χρήστες του Internet, από όποια χώρα και αν προέρχονται, καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Σε περίπτωση ισοψηφίας, επιλέγεται η ταινία με την πληρέστερη τεκμηρίωση του σκεπτικού βαθμολόγησης.
Τα τρία πρώτα βραβεία του altcineAction! Short Film Festival θα κριθούν από το κοινό μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στον ιστότοπο του Φεστιβάλ.
Παράλληλα, θα δοθεί βραβείο Καλύτερου Κριτή, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερου Μοντάζ. Επίσης, θα δοθεί Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και από το altcine.
Tο 2012, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 48 ταινίες από οκτώ χώρες.
Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442