Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ, στο Ρέθυμνο ο ΟΣΦΠ, στη Ν.Σμύρνη ο ΠΑΟ
Στο Ρέθυμνο αγωνίζεται την Κυριακή (16:00) ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός απέναντι στον τοπικό ΑΓΟΡ. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι σε οχτώ αγωνιστικές στην Α1 μπάσκετ, την ώρα που η ομάδα του Στέργιου Κουφού διατηρεί αλώβητο το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» φέτος.
Στο Ρέθυμνο αγωνίζεται την Κυριακή (16:00) ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός απέναντι στον τοπικό ΑΓΟΡ. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι σε οχτώ αγωνιστικές στην Α1 μπάσκετ, την ώρα που η ομάδα του Στέργιου Κουφού διατηρεί αλώβητο το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» φέτος.
Το σερί 4-0 της ομάδας της Κρήτης σταμάτησε ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παρά τη σφοδρή επιθυμία για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, στο Ρέθυμνο γνωρίζουν πως ο αντίπαλός τους διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, όπως φάνηκε και από την έκτη σερί νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα χθες, επί της Τσεντεβίτα, στο Ζάγκρεμπ.
Την ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχει αύριο (17:00) ο ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται στο κλειστό των Ιλισίων απέναντι στον Ηλυσιακό. Με δεδομένο ότι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο θα διεξαχθεί στις 19/12, αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγυρίσει την έκτη διαδοχική νίκη (έχει να ηττηθεί από τις 27 Οκτωβρίου, στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα), θα προσπεράσει τις δύο αυτές ομάδες και θα μείνει μόνος δεύτερος.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στην Πάτρα, ενώ μέχρι στιγμής σε τρεις αγώνες στα Ιλίσια δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε ένα ροζ φύλλο. Την ίδια ώρα αύριο, ο Άρης φιλοξενεί τον Ίκαρο Καλλιθέας και η Καβάλα, που προέρχεται από την πρώτη νίκη της στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Περιστέρι. Δύο ώρες αργότερα, στις 19:00, ο Πανελευσινιακός θα επιδιώξει να αυξήσει σε τρεις τις νίκες του στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και στο σύνολο με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πατρών.
Τέλος, ντέρμπι… μικρομεσαίων διεξάγεται στη Ρόδο την Κυριακή (12:00), ανάμεσα σε Κολοσσό και ΚΑΟΔ, δύο ομάδες που ισοβαθμούν στους 11 βαθμούς και παρουσιάζουν αστάθεια φέτος.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής (8-9/12) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.