Τη βρετανική λογοκρισία καταγγέλλει ο Κεν Λόουτς από την Κρουαζέτ
Κατά της βρετανικής επιτροπής κινηματογραφικής λογοκρισίας έστρεψε τα πυρά του ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς που παρουσίασε την καινούρια του ταινία στις Κάννες. Ο Λόουτς κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε να αφαιρέσει βρισιές από το Angel's Share, προκειμένου να θεωρηθεί η ταινία κατάλληλη για παιδιά άνω των 15 ετών. Το φιλμ του Κεν Λόουτς θεωρήθηκε καλή στιγμή του Φεστιβάλ, μια αστεία και ζεστή κωμωδία. Τα βλέμματα τράβηξε ο πρωταγωνιστής, ένας άνεργος νεαρός από τη Γλασκόβη.
Κατά της βρετανικής επιτροπής κινηματογραφικής λογοκρισίας έστρεψε τα πυρά του ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς που παρουσίασε την καινούρια του ταινία στις Κάννες.
Ο Λόουτς κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε να αφαιρέσει βρισιές από το Angel’s Share, προκειμένου να θεωρηθεί η ταινία κατάλληλη για παιδιά άνω των 15 ετών.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι του ζητήθηκε να αφαιρέσει κάποιες εκφράσεις, εναλλακτικά θα έδιναν στην ταινία χαρακτηρισμό «Ακατάλληλο κάτω των 18 ετών».
Η βρετανική μεσαία τάξη «είναι εμμονική με αυτό που αποκαλούν βωμολοχία» δήλωσε ο σκηνοθέτης.
Τόνισε ότι η επιτροπή λογοκρισίας θα έπρεπε να ασχολείται με «την χειριστική και δόλια χρήση γλώσσας της πολιτικής» παρά με «τους αρχαίους όρκους και τις βρισιές» είπε.
Τη χρήση της γλώσσας υπερασπίστηκε και η παραγωγός της ταινίας, η οποία είπε ότι αντικατοπτρίζει το πώς πραγματικά μιλούν οι νέοι σήμερα.
«Έχουν γίνει ταινίες με σκηνές βασανισμών, με σκηνές εικονικών πνιγμών και με βγάλσιμο νυχιών: αυτές έλαβαν τον χαρακτηρισμό «Κατάλληλο άνω των 15 ετών»» είπε η Ρεμπέκα Ο’ Μπράιεν.
Το φιλμ του Κεν Λόουτς θεωρήθηκε καλή στιγμή του Φεστιβάλ, μια αστεία και ζεστή κωμωδία, η οποία έλαβε θετικές κριτικές.
Προβλήθηκε με αγγλικούς υπότιτλους εξαιτίας της έντονης σκοτσέζικης προφοράς των χαρακτήρων.
Αυτός που εντυπωσίασε ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος Πολ Μπράνιγκαν, πρωταγωνιστής της ταινίας.
Ο σεναριογράφος, Πολ Λάβερτι, τον εντόπισε ενώ εργαζόταν part time ως προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας στη Γλασκόβη.
Ο Π.Μπράνιγκαν δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του, ο Ρόμπι, δεν είναι τόσο μακριά από το δικό του παρελθόν, ότι μεγάλωσε στη σκληρή πλευρά της πόλης, έχοντας ελάχιστες προοπτικές.
«Μετά από αυτή την ταινία, εξακολουθώ να είμαι άνεργος. Απλά έτσι είναι τα πράγματα» είπε. «Ο Πολ με βρήκε και ήρθε με τον Κεν και με έσωσαν» πρόσθεσε.
«Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Δεν είχα λεφτά, ήταν κοντά στα Χριστούγεννα. Πραγματικά μου έσωσε τη ζωή γιατί δεν είχα που να στραφώ, έχω ένα παιδί, ποιος ξέρει τι θα είχα κάνει για να βρω χρήματα;» αναρωτήθηκε ο πρωταγωνιστής.
«Θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην προσέξει την κρίση στη Σκωτία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακούω τα στατιστικά, 75 εκατομμύρια νέων μεταξύ 15 και 24 ετών δεν έχουν δουλειά» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442