Κόντρα ΣΕΓΑΣ-Μπιτσαξή, στη Βουλή οι αθλητές του στίβου
Επιθετική ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τον γγΑ, Πάνο Μπιτσαξή, να δεχτεί Την Ομοσπονδία του στίβου για συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, εξέδωσε την Πέμπτη ο ΣΕΓΑΣ, θέλοντας να πιέσει τη ΓΓΑ, κάνοντας λόγο για προηγούμενες συνεχείς και άκαρπες προσπάθειες συνάντησης από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Η Βουλή τιμά τους αθλητές για το Παγκόσμιο κλειστού. Τσάτουμας: «Πιστεύω στην ψυχή των Ελλήνων αθλητών».
Επιθετική ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τον γγΑ, Πάνο Μπιτσαξή, να δεχτεί Την Ομοσπονδία του στίβου για συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, εξέδωσε την Πέμπτη ο ΣΕΓΑΣ, θέλοντας να πιέσει τη ΓΓΑ, κάνοντας λόγο για προηγούμενες συνεχείς και άκαρπες προσπάθειες συνάντησης από την πλευρά της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Μετά από συνεχείς και άκαρπες προσπάθειες δεκαπέντε ημερών για συνάντηση με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθύνουμε δημόσια την παράκληση να δεχτεί το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να το ενημερώσει για τα μεγάλα και εκκρεμή οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 διεξάγεται η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ και το γεγονός αυτό καθιστά απόλυτη και επιτακτική την ανάγκη το προεδρείο της ομοσπονδίας να έχει πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τον ΓΓΑ, προκειμένου να ενημερώσει σωστά τα σωματεία και να παρθούν αποφάσεις.
Ελπίζουμε ότι ο ΓΓΑ θα ανταποκριθεί σε αυτή την έκκληση μέχρι αύριο (Παρασκευή, 23/3) και δεν θα επαληθευθούν οι πληροφορίες ότι είναι χολωμένος από τις δηλώσεις αθλητών, προπονητών και της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός».
Η Βουλή τιμά τους αθλητές για το Παγκόσμιο κλειστού
Τιμητική πρόσκληση απηύθυνε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής στους πρωταθλητές του στίβου, τους προπονητές τους και την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, για την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 14.00.
Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα αφιερώσει ειδική συνεδρίαση στους συντελεστές της τελευταίας επιτυχίας του ελληνικού στίβου, στο Παγκόσμιο κλειστού της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να τους τιμήσει και να ακούσει τις σκέψεις και τις προτάσεις τους ενόψει των σημαντικών διεθνών διοργανώσεων που έπονται.
Τσάτουμας: «Πιστεύω στην ψυχή των Ελλήνων αθλητών»
Στο μεταξύ, δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου (EAA) έκανε ο Λούης Τσάτουμας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι άμεσα μεγάλος στόχος του είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού του Ελσίνκι, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές στην προετοιμασία τους.
«Κατά δική του ομολογία, ο Λούης Τσάτουμας δεν έβγαζε πάντα τον καλύτερο εαυτό του στις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά ο Έλληνας άλτης παραμένει αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα ταλέντα της ηπείρου μας στο αγώνισμά του. Στο Ελσίνκι το καλοκαίρι, είναι αποφασισμένος να κάνει την τρίτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και τυχερή» αναφέρει το αφιέρωμα της EAA και προσθέτει:
«Ο Τσάτουμας είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων και Νέων ανδρών, αφού κέρδισε στις διοργανώσεις του 2001 και του 2003 αντίστοιχα, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη ένα μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών. Και αυτό αφού ήταν 8ος το 2006 στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ και 6ος στη Βαρκελώνη πριν από δύο χρόνια (2010)».
Ο Έλληνας άλτης επισήμανε στις δηλώσεις του στην EAA: «Είναι η σειρά μου, έχω την αίσθηση ότι φέτος θα είναι η δική μου χρονιά. Έχω μεγάλο κίνητρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, αφού έχω συμμετάσχει σε δύο προηγούμενες διοργανώσεις και ποτέ δεν πήρα ένα μετάλλιο, για διαφορετικούς λόγους».
Και τόνισε ο 30χρονος Μεσσήνιος: «Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που στέφθηκα πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων και θα ήταν καλό να δείξω σε όλους ότι μπορώ επίσης να γίνω πάλι πρωταθλητής, τώρα που είμαι σε μεγαλύτερη ηλικία».
Παρά το γεγονός ότι στα Ευρωπαϊκά ανοικτού δεν έχει ανεβεί ακόμη στο βάθρο των νικητών, στις διοργανώσεις κλειστού της ηπείρου μας ήταν 2ος το 2007. Παράλληλα, κατέχει την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο μήκος με 8.66μ, που έκανε το 2007 στα «Παπαφλέσσεια» της Καλαμάτας.
«Η καλύτερη επίδοσή μου πέρυσι ήταν 8.26μ και φέτος ελπίζω να τη βελτιώσω. Έτσι, στόχος μου στο Ελσίνκι είναι να βρεθώ κοντά στην καλύτερη επίδοσή μου, αφού αυτό θα με βοηθήσει να βρεθώ μέσα στο μετάλλια».
Για το γεγονός ότι οι Έλληνες αθλητές αντιμετωπίζουν, λόγω και της οικονομικής κρίσης, πολλά προβλήματα, ο Τσάτουμας παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή τους, αλλά παραμένει αισιόδοξος για τις προοπτικές κατάκτησης μεταλλίων από τα ελληνικά «χρώματα» αυτό το καλοκαίρι.
«Οι Έλληνας αθλητές αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες στην προετοιμασία μας. Τα γυμναστήρια που χρησιμοποιούμε συχνά δεν έχουν φωτισμό και τα κλειστά προπονητήρια αυτό το χειμώνα δεν είχαν θέρμανση. Μερικές φορές η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία, επειδή πολλοί αθλητές μπορούν να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης».
Και κατέληξε ο Τσάτουμας: «Ωστόσο, πιστεύω στον ελληνικό αθλητισμό και τις ψυχές των αθλητών. Οι Έλληνες έχουν μια πολύ μεγάλη καρδιά και πιστεύω ότι θα το δείξουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».