Μεγάλη νίκη της Σερβίας κόντρα στην Κροατία στο πόλο
«Αίμα και άμμος» έγινε το μεγάλο ντέρμπι της 3ης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. Η Σερβια επικράτησε 15-12 της Κροατίας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Β΄ ομίλου, όμως το ματς σημαδεύτηκε από επεισόδια μέσα στην πισίνα.
«Αίμα και άμμος» έγινε το μεγάλο ντέρμπι της 3ης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. Η Σερβια επικράτησε 15-12 της Κροατίας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Β΄ ομίλου, όμως το ματς σημαδεύτηκε από επεισόδια μέσα στην πισίνα.
Το «θερμόμετρο» ήταν από την αρχή στα ύψη, όμως η κατάσταση εκτραχύνθηκε στο τέλος, κι ενώ οι «πλάβι» είχαν «καθαρίσει» το ματς. Αρχικά οι Σάντρο Σούκνο (Κροατία) και Μίλος Τσουκ (Σερβία) διαπληκτίστηκαν και αποβλήθηκαν με αντικατάσταση, 1΄45΄΄ πριν τη λήξη, ενώ 41΄΄ πριν το τέλος ο Νίκσα Ντόμπουντ γκρονθοκόπησε τον Φιλίποβιτς και αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της LEN, ο Κροάτης τιμωρήθηκε αυτόματα με αποκλεισμό ενός αγώνα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Γερμανία.
Επίσης, στο τέλος της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε από τον πάγκο της Σερβίας ο προπονητής Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς, που αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα επειδή υπερέβη τα όρια στα οποία δικαιούται να κινείται. Ο τεχνικός των «πλάβι» δεν θα καθήσει στον πάγκο της ομάδας του στο επερχόμενο ματς με τη Ρουμανία.
Λίγο νωρίτερα, η Γερμανία έκανε την πρώτη έκπληξη της διοργάνωσης, νικώντας με χαρακτηριστική ευκολία 16-10 την Ισπανία. Και αυτό το ματς ήταν επεισοδιακό, καθώς ο Χάβι Γκαρθία αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση στις αρχές της τελευταίας περιόδου, για χτύπημα στον Σταμ. Το γεγονός δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα (οι Γερμανοί είχαν ήδη αποκτήσει διαφορά ασφαλείας), αλλά ο έμπειρος παίκτης θα χάσει το παιχνίδι της Κυριακής με το Μαυροβούνιο, όπου οι Ιβηρες θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση στην εξάδα.
Σε αγώνες για την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο των ανδρών, που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ουγγαρία – ΠΓΔΜ 14-9
ΕΛΛΑΔΑ – Τουρκία 20-2
Ιταλία – Ολλανδία 14-6
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Ισπανία 16-10
Κροατία-Σερβία 12-15
Ρουμανία-Μαυροβούνιο 8-11
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442