Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Χιμένεθ θέλει Ακίλε Εμάνα, αλλά… χάνει Λύμπε εν όψει Άρη

Ο Χιμένεθ θέλει Ακίλε Εμάνα, αλλά… χάνει Λύμπε εν όψει Άρη

Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ πυροδότησε... σενάρια προερχόμενα από την Ισπανία, που θέλουν τον Ακίλε Εμάνα να είναι ο πόθος του νέου τεχνικού της «Ενωσης» για την μεσαία γραμμή. Στα αγωνιστικά, ο Λυμπερόπουλος είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Άρη.

Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ πυροδότησε… σενάρια προερχόμενα από την Ισπανία, που θέλουν τον Ακίλε Εμάνα να είναι ο πόθος του νέου τεχνικού της «Ενωσης» για την μεσαία γραμμή.

Ο 28χρονος μέσος, αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στην Μπέτις, ενώ πριν μετακομίσει στην Ανδαλουσία, ήταν παίκτης της Τουλούζ για μια πενταετία.

Φέτος ο Εμάνα έχει σημειώσει 3 γκολ σε έξι αγώνες και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, συμμετείχε δύο φορές σε ματς του Καμερούν, όντας διεθνής.

Ο Εμάνα που είχε ακουστεί και το περασμένο καλοκαίρι για την ΑΕΚ, είναι μία καλή περίπτωση, όμως το ποσό με το οποίο τον κοστολογεί η Μπέτις είναι απαγορευμένο για την Ενωση.

Η ισπανική ομάδα είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον Ιανουάριο τον διεθνή καμερουνέζο, αλλά όπως δηλώνει και ο εκπρόσωπος του παίκτη, Νταβίντ Γκαρσία, το κόστος θα δυσκολέψει πολύ την μεταγραφή.

«Νομίζω πως η Μπέτις δεν θα έχει πρόβλημα να παραχωρήσει τον Ακιλέ, αλλά το κόστος που θα ζητήσει είναι πολύ υψηλό, σίγουρα πάνω από 5 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Εμάνα να έρθει, σύμφωνα με τους ισπανούς, ως δανεικός τον Γενάρη και το καλοκαίρι να υπάρχει ρήτρα αγορά του από την ΑΕΚ.

Αμφίβολος ο Λυμπερόπουλος για Αρη

Στα αγωνιστικά, εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Νίκου Λυμπερόπουλου στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την Κυριακή (20:30), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, καθώς έχει υποστεί μια κάκωση στο γόνατο και πιθανότατα δεν θα βοηθήσει την «Ένωση», στο ντεμπούτο του Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Παράλληλα, άλλοι δύο παίκτες της ΑΕΚ ταλαιπωρούνται από προβλήματα. Ο λόγος για τον Νίκο Γεωργέα, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και τον Χρήστο Πατσατζόγλου, ο οποίος δεν γυμνάστηκε και συνέχισε την θεραπευτική αγωγή για την λοίμωξη αναπνευστικού που τον ταλαιπωρεί.

Αντίθετα, ο Μάκος προπονήθηκε κανονικά. Η προπόνηση της Πέμπτης θα διεξαχθεί στις 16:00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο