Η απουσία της Ισινμπάγιεβα… χάρισε το χρυσό στη Φεοφάνοβα
Η Σβετλάνα Φεοφάνοβα εκμεταλλεύτηκε την απουσία της Ισινμπάγιεβα και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης. Η Ρωσίδα επικοντίστρια πέρασε τα 4.75μ., επίδοση που είναι η καλύτερη για φέτος στην Ευρώπη.
Η Σβετλάνα Φεοφάνοβα εκμεταλλεύτηκε την απουσία της Ισινμπάγιεβα και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης. Η Ρωσίδα επικοντίστρια πέρασε τα 4.75μ., επίδοση που είναι η καλύτερη για φέτος στην Ευρώπη.
Η Γερμανίδα Σπίγκελμπουργκ κατέκτησε τη δεύτερη θέση, καθώς πέρασε τα 4.65μ., ενώ τρίτη ήταν η συμπατριώτισσά της Λίζα Ριζχ με 4.65μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Στα χαμηλά η Γκολουμπτσίκοβα έμεινε στα 4.55μ.
Κυρίαρχος ο Τέρνερ στα 110μ. εμπόδια
Ο Άντι Τέρνερ ήταν ο πρωταγωνιστής στα 110μ.. Ο Βρετανός αθλητής τερμάτισε σε 13.28, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Νταριέν με 13.34, ενώ ο Κις πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 13.39. Πολύ κακή κούρσα έκανε ο Σβόντομπα, ο οποίος τερμάτισε σε 13.57.
Κόντεψαν να… πλακωθούν!
Παρεξήγηση πήγε να σημειωθεί στα ημιτελικά των 110μ. εμπόδια μεταξύ του Γάλλου Ντουκουρέ και του Ισπανού Κουινονέθ. Ο Γάλλος έμεινε εκτός τελικού και θεώρησε γι’ αυτό υπεύθυνο τον Ισπανό, καθώς ισχυρίστηκε ότι τον ακούμπησε κατά τη διάρκεια της κούρσας. Ο Ντουκουρέ ήταν φοβερά εκνευρισμένος και δύσκολα τον συγκράτησαν οι υπόλοιποι συναθλητές του.
Η Χάιντλερ το χρυσό στη σφυροβολία
Η Μπέτι Χάιντλερ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη σφυροβολία στην Βαρκελώνη. Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Πεκίνου σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 76.38μ., βολή την οποία πέτυχε στην 5η της προσπάθεια. Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Ρωσίδας Λισένκο η οποία έστειλε τη σφύρα στα 75.65μ., ενώ η Βλόνταρζικ δεν ήταν και στα καλύτερά της και έμεινε τρίτη. Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ σημείωσε την καλύτερη επίδοσή της στην 5η προσπάθεια της με 73.56μ.
Σούπερ Φίροβα στα 400μ.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ρωσίδα Τατιάνα Φίροβα στον τελικό των 400μ. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 49.89, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στην Ευρώπη. Ρωσικό χρώμα είχαν και οι άλλες δύο θέσεις του βάθρου, καθώς το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ουστάλοβα με 49.92, επίδοση που αποτελεί το κορυφαίο ατομικό της χρόνο, ενώ το χάλκινο κέρδισε η Κριβοσάπκα με 50.10, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ.
«Χρυσή» η Ζαρούντνεβα στα 3.000μ. στιπλ
Ύστερα από έναν εξαιρετικό αγώνα η Γιουλία Ζαρούντνεβα κατέκτησε την πρώτη θέση στα 3.000μ. στιπλ γυναικών με 9.17.57, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ντομίνγκεζ με 9.17.74, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ρωσίδα Καρλάμοβα με 9.29.82, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή της.
Σούπερ η Αντίκχστα 400μ. εμπόδια
Στα 400μ. εμπόδια η Ναταλία Αντίκχ τρέλανε τα χρονόμετρα, καθώς κατέκτησε το χρυσό με 52.92, επίδοση αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης, αλλά και κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για φέτος. Εξαιρετική η Στομπόλεβα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ Βουλγαρίας με 53.82, ενώ τρίτη ήταν η Βρετανίδα Σέικς με 54.18.
Ο Μπορλί κυριάρχησε στα 400μ.
Ο Βέλγος Κέβιν Μπορλί με 45.08, κορυφαία φετινή του επίδοση, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 400μ. Ο Βρετανός Μίκαελ Μπίνχαμ κατέκτησε το ασημένιο με 45.23, ενώ τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Μάρτιν Ρούνεϊ με ακριβώς τον ίδιο χρόνο.
Η Σασίνοβα έκλεψε την παράσταση στα 800μ.
Στα 800μ. γυναικών η Ρωσίδα Σαβίνοβα πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με 1.58.22, με την Ολλανδή Χακ να κατακτάει το ασημένιο μετάλλιο με 1.58.85 και την Βρετανίδα Χίντοους να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 1.59.39.
Ισπανική υπόθεση τα 1.500μ.
Τα 1.500μ. εξελίχθηκε σε ισπανική υπόθεση. Ο Κάσαδο ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 3.42.74, με τον Γερμανό Σλάγκεν να κατακτάει το ασημένιο με 3.43.52, ενώ ο Ισπανός Ολμέδο κρέμασε στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο με 3.43.54.
Τα συνολικά αποτελέσματα στους τελικούς της 4ης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Βαρκελώνης είναι τα εξής:
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας