Ξεχώρισε ο Δουβαλίδης στα Βενιζέλεια, αλλά με χαμηλό όριο για το Ευρωπαϊκό
Ο Κώστας Δουβαλίδης έκλεψε την παράσταση στα «62α Βενιζέλεια», που
διοργάνωσε ο ΑΟ Κύδων, με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, της Νομαρχίας
Χανίων, της ΤΕΔΚ Χανίων, του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελ.
Βενιζέλος» και Δήμων του Νομού. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια, μετά το γκραν πρι
της Έδεσσας (13.80), έπιασε το χαμηλό όριο για το Ευρωπαϊκό της
Βαρκελώνης και στα Χανιά έκανε 13.62.
Ο Κώστας Δουβαλίδης έκλεψε την παράσταση στα «62α Βενιζέλεια», που διοργάνωσε ο ΑΟ Κύδων, με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, της Νομαρχίας Χανίων, της ΤΕΔΚ Χανίων, του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελ. Βενιζέλος» και Δήμων του Νομού.
Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια, μετά το γκραν πρι της Έδεσσας (13.80), έπιασε το χαμηλό όριο για το Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης και στα Χανιά έκανε 13.62. Αν και άρχισε την κούρσα του καθυστερημένα στη συνέχεια ανέβηκε και πίεσε τον αμερικανό Τζεφ Πόρτερ, που τελικά πήρε πάνω στον τερματισμό τη νίκη.
«Μετέχω για πρώτη φορά στο μίτινγκ εδώ στα Χανιά. Ήταν ένας αγώνας μπροστά σε ένα εξαιρετικό κοινό. Πήγα καλά στην κούρσα αν και καθυστέρησα στην εκκίνηση, αφού μου λείπουν αγώνες από τον περσινό τραυματισμό μου. Το 13.62 είναι μια καλή επίδοση που με ευχαριστεί, αλλά σημασία έχει ότι είμαι υγιής. Με τον προπονητή μου Μπάμπη Σδρόλα περάσαμε πολλά τον τελευταίο χρόνο και τον ευχαριστώ για τη βοήθειά του», τόνισε ο Δραμινός πρωταθλητής.
Καλός αγώνας έγινε στη σφαίρα ανδρών, με τον Μιχάλη Σταματόγιαννη να παίρνει τη νίκη στην τελευταία προσπάθεια με βολή στα 18.99μ με 2ο τον Βούλγαρο Ιβάνοφ (18,95) και 3ο τον Ανδρέα Αναστασόπουλο (17.82μ).
«Είμαι απογοητευμένος, γιατί ήμουν πολύ καλά και έτοιμος να ρίξω ακόμη και πάνω από τα 20 μέτρα. Πιστεύω ότι δεν θα επαναλάβω τα ίδια λάθη στον επόμενο αγώνα γιατί αυτό που μετρά είναι ότι γράφει η μεζούρα», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Σταματόγιαννης.
Στο τριπλούν ανδρών ο Δημήτρης Τσιάμης κατετάγη 4ος με 16.61μ, 4 μόλις εκατοστά κάτω από το χαμηλό όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ τη νίκη πήρε ο βρετανός Ονότσιε Ατσίκε με 16.87μ.
«Παρά το γεγονός ότι ήμουν πολύ καλά, δεν έβρισκα φορά και στο τελευταίο μου άλμα αν και ήταν καλό, πάτησα πολύ πίσω με αποτέλεσμα να χάσω τουλάχιστον 30 πόντους», είπε ο έλληνας τριπλουνίστας.
Στο επί κοντώ η Μαριάνα Ζαχαριάδη (Κύπρος) υπερέβη τα 4.36μ, ενώ η Δήμητρα Εμμανουήλ πέρασε τα 4.01μ. Στο μήκος ο Δημήτρης Μιχαλέλης με τον Γιώργο Τσάκωνα πήραν την 6η και 7 αντίστοιχα θέση με 7.58μ και 7.53μ.
Πρώτευσε ο Σουηδός Μίτσελ Τορνέους με 8.18μ και άφησε πίσω του δύο μεγάλα ονόματα του αθήματος. Συγκεκριμένα κέρδισε τον νοτιοαφρικανό Γκόντφρεϊ Μοκοένα που έμεινε στα 8.15μ και τον Τζαμαϊκανό Τζέιμς Μπέκφορντ με 7.93μ.
«Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου. Ήξερα ότι υπάρχει ένα όμορφο στάδιο στα Χανιά αφού έρχομαι εδώ για 3η φορά. Στόχος μου το ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης», είπε λίγο αργότερα ο Τορνέους.
Όσο για τον Μιχαλέλη, δήλωσε: «Οι συνθήκες στο στάδιο συμβάλουν στην επίτευξη καλών επιδόσεων καθώς και η συμμετοχή μεγάλων αθλητών, όπως του Μοκοένα. Μεγάλος στόχος της χρονιάς για μένα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων στο Μόνκτον του Καναδά».
Στο τριπλούν γυναικών η Ιωάννα Γραμματικοπούλου έκανε 13.93μ, στα 400μ εμπόδια ο Σωτήρης Ιακωβάκης 50.21, στη δισκοβολία η Ευαγγελία Σοφάνη 53.37μ, στα 100μ η Μαρία Μπελιμπασάκη 12.06 (νικήτρια η Καναδή Τάμπια Τσαρλς όπως και στο τριπλούν).
Στα 400μ γυναικών, η Βάνια Σταμπόλοβα (Βουλγαρία) όπως και στην Καλαμάτα κέρδισε άνετα και στα Χανιά με 50.95, ενώ η Αγνή Δερβένη ήταν 4η με 54.22.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φίλοι του στίβου κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο Χανίων για να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και βέβαια το σύνολο του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, οι διοργανωτές προσκάλεσαν αρκετούς σπουδαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι προσέφεραν όμορφες στιγμές στους φιλάθλους.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας