Ανοιχτός διαγωνισμός ιδεών για e-book υπό την αιγίδα της κυβέρνησης
Διαγωνισμό ιδεών για μια πλατφόρμα ψηφιακού αναγνώστη βιβλίων, για χρήση στην εκπαίδευση, προκηρύσσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Διαβάστε την προκήρυξη.
Διαγωνισμό ιδεών για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ψηφιακού αναγνώστη βιβλίων, για χρήση στην εκπαίδευση, προκηρύσσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού.
Ο διαγωνισμός αφορά την ανάπτυξη τόσο της συσκευής όσο και μιας πλατφόρμας διαχείρισης ηλεκτρονικού βιβλίου, ειδικά για τις ανάγκες της Παιδείας.
Οι προτάσεις θα πρέπει να προδιαγράφουν τη συσκευή, το διαδικτυακό περιβάλλον χρήσης και διανομής περιεχομένου, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους το σύστημα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο πλαίσιο της ελληνικής παιδείας.
«Ως εκ τούτου, θεωρείται απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.