Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ομπράντοβιτς-Γιαννάκης συμμαχία κατά της βίας…

Ομπράντοβιτς-Γιαννάκης συμμαχία κατά της βίας…

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ξεκίνησε. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσαν συνέντευξη Τύπου χωρίς όμως κεντρικό θέμα συζήτησης να είναι το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τον κίνδυνο των επεισοδίων. «Αν εμείς δεν προστατεύσουμε το άθλημα ποιος θα το κάνει;» τόνισε ο τεχνικός των «πρασίνων».

89

Για μία ακόμη σεζόν η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που έδωσαν οι προπονητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν είχε κεντρικό θέμα συζήτησης το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τον κίνδυνο των επεισοδίων.

Οι δύο προπονητές συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ ο Ζοτς δεν δίστασε να πει πως «…είμαι έτοιμος να πάρω την ομάδα μου και να φύγουμε από το γήπεδο, αν συμβεί το παραμικρό».

Την Κυριακή (22/2) στο κλειστό του Ελληνικού οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το παιχνίδι, όμως, θα γίνει όπως και την περασμένη σεζόν μπροστά σε λίγους θεατές και με τον φόβο των επεισοδίων να είναι ορατός.

Πριν, όμως, αναφερθεί σε αυτό το πρόβλημα ο Ομπράντοβιτς μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης: «Για άλλη μια χρονιά είμαι χαρούμενος που θα παίξουμε στον τελικό και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Οπως όλοι, έτσι κι εγώ πιστεύω ότι είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Ελπίζω μετά το παιχνίδι να μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο. Ολοι, όχι μόνο στην Ελλάδα καταλαβαίνουν ότι είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη ποιότητα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εξέφρασε τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της βίας και ήταν ξεκάθαρος: «Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε αποφασίσει που θα γίνει ο τελικός και πως θα έρθουν οι φίλαθλοι εδώ και πολύ καιρό. Την επόμενη μέρα του τελικού, θα πρέπει να οργανώσουμε τον τελικό της επόμενης σεζόν. Αν αποφασίσουμε για παράδειγμα ότι θα γίνει Final 4, θα πρέπει να ορίσουμε από τώρα σε πιο γήπεδο θα γίνει και οι ομάδες να έχουν την ευθύνη για τη μετακίνηση των φιλάθλων».

Ο Ζοτς μάλιστα τόνισε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, είναι διατεθειμένος ακόμη και να πάρει την ομάδα του και να φύγει από το γήπεδο την Κυριακή (22/2), αν σημειωθούν επεισόδια:

«Οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων δεν έχουν δώσει αφορμές με τη συμπεριφορά τους για να έχει δικαιολογία ο κόσμος να παρεκτραπεί. Είμαι έτοιμος, αν συμβεί το παραμικρό να σταματήσουμε το παιχνίδι. Να πάρω τους παίκτες μου και να φύγουμε. Γιατί να τους δώσουμε την ευκαιρία να καταστρέψουν το παιχνίδι; Αν εμείς δεν προστατεύσουμε το άθλημα ποιος θα το κάνει;».

Κλείνοντας, μάλιστα, ο Ομπράντοβιτς παραδέχθηκε πως: «Εγώ έχω συστήσει στους φίλους και τους συγγενείς μου να μην έρθουν στο γήπεδο».

Με τον Ομπράντοβιτς συμφώνησε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος σχολίασε πως: «Θεωρώ πως το θέμα είναι σχετικά απλό. Λύσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει και θέληση από όλες της πλευρές, για να λύσουμε το πρόβλημα. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί να βρούμε τη λύση».

Ο Δράκος τόνισε, πάντως, πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα φροντίσουν ώστε «…τα εισιτήρια του τελικού να πάνε σε άτομα που αγαπούν το μπάσκετ και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: «Βρισκόμαστε για ακόμη μία χρονιά στον τελικό. Κάνουμε την προσπάθειά μας τους τελευταίους έξι μήνες με μία καινούρια ομάδα. Πρέπει να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει στο παρκέ, με το να πάρουμε το Κύπελλο. Είμαστε μεγάλη ομάδα και διεκδικούμε όλους τους τίτλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο