Δεύτερος στον όμιλο ο Ολυμπιακός εξαιτίας της Λε Μαν
Θύμα έκπληξης από τη Λε Μαν έπεσε ο Ολυμπιακός, από την οποία έχασε 78-68 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα και τερμάτισε δεύτερος στον Α όμιλο. Τη Δευτέρα η κλήρωση για Ολυμπιακό και Παναθηναίκό στο Τοπ 16.
- Γιαννάκης: «Δεν... ήρθαμε στο γήπεδο»
66
Θύμα έκπληξης από τη Λε Μαν έπεσε ο Ολυμπιακός, από την οποία έχασε 78-68 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα και υπέστη την πρώτη ήττα του εντός ΣΕΦ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του Α ομίλου με απολογισμό 6 νίκες και 4 ήττες.
Την πρώτη θέση του ομίλου κατέλαβε η Ουνικάχα Μάλαγα με 8 νίκες – 2 ήττες, την τρίτη η Μακάμπι (6-4), που υστερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, και την τέταρτη η Τσιμπόνα.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα (14:00) για να μάθουν τους αντιπάλους τους στο Top-16 της Ευρωλίγκα και προετοιμάζονται για πολύ δυνατές αναμετρήσεις.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την ήττα τους στο ΣΕΦ από τη Λε Μαν την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης παρέμειναν στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου και βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ οι «πράσινοι» μετά την ήττα από την Σιένα θα βρεθούν στο γκρουπ των τρίτων.
Στο Τοπ 16 κάθε ένας από τους τέσσερις νέους ομίλους θα περιλαμβάνει μια ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητάς. Βάσει της διοργανώτριας αρχής, ούτε σε αυτή τη φάση μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα, ενώ στον ίδιο όμιλο δεν μπορούν να βρεθούν ομάδες που έχουν έρθει αντιμέτωπες στην προηγούμενη φάση της Ευρωλίγκα.
Βέβαια έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση κάποια από τις δυο παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να παρακαμφθεί, αφού δεν γίνεται διαφορετικά.
Η άνθρωποι της Ευρωλίγκα πάντως έχουν ενημερώσει πως θα δοθεί προτεραιότητα στο να μην βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα, ώστε σε αυτή τη φάση να αποφευχθούν οι «εμφύλιοι».
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής (14-15/1/2009)
Α Όμιλος
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λε Μαν (Γαλλία) 68-78
Αβελίνο (Ιταλία)-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 79-75
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 92-69
Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Ουνικάχα 8-2 18
Ολυμπιακός 6-4 16
Μακάμπι 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Τσιμπόνα 5-5 15
—————————-
Αβελίνο 3-7 13 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ
Λε Μαν 2-8 12
Β Όμιλος
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Πρόκομ Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία) 75-53
Νανσί (Γαλλία)-Σιένα (Ιταλία) 79-103
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 90-68
Βαθμολογία
Ν-Η Β.
1. Μπαρτσελόνα 9-1 19
2. Σιένα 8-2 18
3. Παναθηναϊκός 7-3 17 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
4. Πρόκομ 2-8 12
——————————-
5. Ζαλγκίρις 2-8 12 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ
6. Νανσί 2-8 12
Γ Όμιλος
Ταού (Ισπανία)-Μπανταλόνα (Ισπανία) 91-83
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 59-67
Φενερμπαχτσέ/Ουλκέρ (Τουρκία)-Βίρτους Ρόμα (Ιταλία) 90-86 -ΠΡΤ (72-72κ.α.)
Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Ταού 8-2 18
Ρόμα 6-4 16
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Αλμπα 4-6 14
——————————
Μπανταλόνα 4-6 14 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ
Ολίμπια 2-8 12
Δ Όμιλος
Πανιώνιος (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 77-87
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Εφές Πίλσεν (Τουρκία) 80-69
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 63-66
Βαθμολογία
Ν-Η Β.
1. ΤΣΣΚΑ 7-3 17
2. Ρεάλ 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
3. Αρμάνι Μιλάνο 5-5 15
4. Παρτιζάν Β. 5-5 15
———————————-
5. Εφές 4-6 14 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ
6. Πανιώνιος 3-7 13
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442