Ο Σακίλ οδήγησε σε νίκη τους Σανς που «έχασαν» τον Νας
O Σακίλ Ο Νιλ πήρε το... όπλο του και με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, οδήγησε τους Φοίνιξ Σανς στη νίκη με 110-102 επί των Οκλαχόμα Θάντερ. Οι «Ηλιοι» έχασαν τον Στιβ Νας, ο οποίος αποχώρησε στην πρώτη περίοδο με ενοχλήσεις στη μέση αλλά με τον Σακ να... επιτίθεται, πήραν την νίκη. Ο Σακίλ πλέον έφτασε τους 26.691 και ανέβηκε στην όγδοη θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του ΝΒΑ.
O Σακίλ Ο Νιλ πήρε το… όπλο του και με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, οδήγησε τους Φοίνιξ Σανς στη νίκη με 110-102 επί των Οκλαχόμα Θάντερ. Οι «Ηλιοι» έχασαν τον Στιβ Νας, ο οποίος αποχώρησε στην πρώτη περίοδο με ενοχλήσεις στη μέση αλλά με τον Σακ να… επιτίθεται, πήραν την νίκη. Ο Σακίλ πλέον έφτασε τους 26.691 και ανέβηκε στην όγδοη θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του ΝΒΑ.
O Kώστας Κουφός ήταν ουσιαστικός για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και αν δεν είχε μεγάλη συμβολή στο σκοράρισμα όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια των Τζαζ, βοήθησε την ομάδα του να επικρατήσει με 112-85 των Φιλαδέλφεια Σίξερς.
Ο ομογενής σέντερ σημείωσε 9 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής στην 19η φετινή νίκη των Τζαζ, ενώ ο Ντερόν Γουίλιαμς είχε 27 πόντους και ο Μεμέτ Οκούρ 23.
Ο Ντέρεκ Ρόουζ πήρε από το χέρι τους Σικάγο Μπουλς και τους οδήγησε στη νίκη με 100-87 μέσα στο Νιου Τζέρσεϊ επί των Νετς, σε μία έδρα που είχαν να κερδίσουν από το 2001.
Ο Νο1 των φετινών ντραφτ σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε 13 ασίστ (career high) και με άξιους συμπαραστάτες τους Γκόρντον (24π), Χιουζ (17π) και Νοτσιόνι (17π) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.
Το αρνητικό ρεκόρ έσπασε για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, οι οποίοι άλλωσαν το Χιούστον, επικρατώντας με 89-87 των Ρόκετς, σε μία έδρα που επίσης είχαν να κερδίσουν από το 2001.
Ο Αντον Τζέιμσον πέτυχε season high και με 30 πόντους χάρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του, έπειτα από πέντε συνεχόμενες ήττες.
Οι Ατλάντα Χοκς επικράτησαν με 101-99 των Ντένβερ Νάγκετς και θα αλλάξουν χρόνο έχοντας 20 νίκες, κάτι που είχε να συμβεί από το 1988.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.