Μεγαλώνει η κόντρα ΕΣΑΚΕ – ΕΟΚ για την 14η ομάδα της Α1
Το γαϊτανάκι των επιστολών ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ συνεχί-ζεται. Αμέσως μετά την επι-στολή της Ομοσπονδίας που σημείωνε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα να αποφασίσει για την 14η ομάδα της Α1, ήρθε η νέα απάντηση του ΕΣΑΚΕ. Το παιχνίδι Καβάλα - Πανιώνιος ήδη έχει αναβληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες το πρωτάθλημα της Α1 θα συνεχιστεί με 13 ομάδες. - Δεν απάντησε η ΕΟΚ... ανέβαλε την Α2 - Δάφνη κατά ΕΣΑΚΕ και απειλές για FIBA και CAS
Το γαϊτανάκι των επιστολών ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ συνεχίζεται. Αμέσως μετά την επιστολή της Ομοσπονδίας που σημείωνε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα να αποφασίσει για το ποια θα είναι η 14η ομάδα της Α1 ήρθε η νέα απάντηση του ΕΣΑΚΕ. Στην επιστολή του τονίζει πως δεν έλαβε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε στην ΕΟΚ για το αν μία ομάδα που έχει λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 μπορεί να αγωνιστεί την ίδια περίοδο και στην Α1 και δεσμεύεται ότι θα αποφασίσει πλέον μόνος του για το μέλλον του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ανάμεσα στην Καβάλα και τον Πανιώνιο για την 2η αγωνιστική της Α1 έχει ήδη αναβληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες το πρωτάθλημα της Α1 θα συνεχιστεί με 13 ομάδες.
Καμία ομάδα δεν θα αντικαταστήσει την Καβάλα, που δεν έλαβε το πιστοποιητικό συμμετοχής και σε κάθε αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα που είχε κληρωθεί να παίξει με την ομάδα της Μακεδονίας, θα έχει ρεπό.
Ο ΕΣΑΚΕ στην επιστολή του προς την ΕΟΚ και την Πολιτεία αναφέρει:
«Αντιπαρερχόμενοι τους ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας κατά του Συνδέσμου μας σας επισημαίνουμε ότι το υπ αριθμ. 1304/17-10-2008 ερώτημά μας προς την Ομοσπονδία σας ως υπερκείμενης αρχής του αθλήματος και συνακόλουθα αρμόδιας για την ερμηνεία των κανονισμών της ήταν και παραμένει:
Αν ομάδα που έχει συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας της παρούσας αγωνιστικής περιόδου έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αυτής περιόδου.
Στο ερώτημα αυτό το οποίο γεννήθηκε λόγω κενού στο σχετικό κανονισμό της Ομοσπονδίας σας αποφύγατε να απαντήσετε και ως εκ τούτου εκλαμβάνουμε την υπεκφυγή σας ως αρνητική απάντηση.
Τέλος και ως εκ περισσού σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας όπως από την ίδρυσή του πράττει, θα διευθετήσει σύννομα όλα τα θέματα που άπτονται της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος αρμοδιότητάς του».