Μεγάλες οι προσδοκίες του Ομπράντοβιτς από τον εφετινό Παναθηναϊκό
Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα καινούργια πρόσωπα στην ομάδα του Παναθηναϊκού. «Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όχι μόνο από αυτούς τους παίκτες, αλλά από όλους» φρόντισε να προσθέσει ο τεχνικός του «τριφυλλιού», προσθέτοντας ότι το επίπεδο στην Ευρωλίγκα είναι εφέτος πολύ υψηλό».
Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα καινούργια πρόσωπα στην ομάδα του Παναθηναϊκού. «Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όχι μόνο από αυτούς τους παίκτες, αλλά από όλους» φρόντισε να προσθέσει ο τεχνικός του «τριφυλλιού», προσθέτοντας ότι το επίπεδο στην Ευρωλίγκα είναι εφέτος πολύ υψηλό».
Ειδικότερα, μιλώντας στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ευρωλίγκα ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε αρχικώς στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του:
«Όπως είναι λογικό έγιναν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ. Δύο από τα νέα πρόσωπα που έχουμε μαζί μας, είχαν παίξει για εμάς και παλιότερα: Ο Σάκοτα και ο Φώτσης. Ξέρουν τα πάντα για το πώς παίζουμε, τι πρέπει να κάνουν, τη φιλοσοφία μας, τι χρειάζεται για να παίξουν στον Παναθηναϊκό.
» Νέο πρόσωπο είναι και ένας νεαρός από τον ΠΑΟΚ, πόιντ γκαρντ, ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος πιστεύουμε ότι έχει μέλλον, ότι μια μέρα θα είναι σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Προστέθηκε ο Ντρου Νίκολας, ένας πολύ καλός σουτέρ, με εμπειρία στην Ευρώπη με την Μπενετόν Τρεβίζο και την Εφες Πίλσεν.
» Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του αυτόν τον ένα μήνα που δουλεύουμε μαζί. Είναι σοβαρός, του αρέσει το μπάσκετ και θέλει να ξέρει και την τελευταία λεπτομέρεια του παιχνιδιού, του πώς παίζουμε, ρωτάει, ενδιαφέρεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν ακόμη δύο παίκτες που ήρθαν από την Παρτιζάν.
» Ο ένας είναι ο Ντούσαν Κέτσμαν, ένας παίκτης με εμπειρία, ήρεμος στον αγώνα, που δείχνει να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα.
» Ο άλλος είναι ο Νίκολα Πέκοβιτς, η έκπληξη της Ευρωλίγκα πέρυσι για πολλούς, που πιστεύουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί πολύ ακόμη, να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα. Είναι ήδη ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη.
» Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όχι μόνο από αυτούς τους παίκτες, αλλά από όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ρόστερ είναι πολύ καλό, είμαι πολύ ικανοποιημένος και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι δουλειά. Να τα βάλουμε όλα κάτω, να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί.
» Όλα δείχνουν τέλεια, αλλά όταν αρχίσουν οι αγώνες τότε απλά καταλαβαίνεις ότι πρέπει να δουλέψεις κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο».
Τέλος, αναφερόμενος στο επίπεδο των ομάδων της Ευρωλίγκα ο «Ζοτς» τόνισε:
«Κάθε χρόνο έχουμε δυνατό ανταγωνισμό, καθώς πολλές ομάδες θέλουν να είναι στο φάιναλ φορ. Φέτος το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πάλι και έχουν ήδη γίνει πολλές καλές και ακριβές μεταγραφές σε πολλές ομάδες. Αυτό είναι καλό για τον κόσμο που του αρέσει ο ανταγωνισμός, το καλό μπάσκετ.
» Αυτό που εύχομαι σε όλες τις ομάδες είναι να βλέπουν όλο και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Όπως εμείς πέρυσι! Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, να έρχεται στο γήπεδο, να είμαστε και πάλι πρώτοι σε κόσμο. Θέλουμε να φέτος στο ΟΑΚΑ να γίνει sold out σε πολλά παιχνίδια φέτος».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.