Αποκλείστηκε αλλά χάρηκε τη συμμετοχή ο Παπαδημητρίου
Την 8η θέση στο Α΄ γκρουπ με 74.33μ και την 18η στο σύνολο πήρε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στα προκριματικά της σφυροβολίας και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, όπου πέρασαν οι 12 καλύτεροι.
Την 8η θέση στο Α΄ γκρουπ με 74.33μ και την 18η στο σύνολο πήρε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στα προκριματικά της σφυροβολίας και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, όπου πέρασαν οι 12 καλύτεροι (το όριο ήταν 78.00μ και το έπιασαν μόνο 5 αθλητές, ενώ οι άλλοι 7 προκρίθηκαν βάσει επίδοσης).
Ο Παπαδημητρίου είχε ακόμη μία άκυρη βολή (την 1η) και 73.83μ στην 3η, ενώ κορυφαίος των προκριματικών ήταν ο Ούγγρος Κρίστιαν Παρς με 80.07μ.
«Χάρηκα τη συμμετοχή μου, στο ωραιότερο στάδιο που έχω συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Έκανα ένα τεχνικό λάθος, που μου στοίχισε αφού μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά χάρηκα γιατί επιτέλους ξεκόλλησα από τα 71 και 72 μέτρα», είπε αμέσως μετά τον αγώνα του ο Έλληνας σφυροβόλος.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.