Στον… πρωινό καφέ με την Αγκόλα θέλει η Εθνική μας την πρόκριση
Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ ανήκει στο παρελθόν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης προετοιμάζει τους διεθνείς μας για το παιχνίδι με την Αγκόλα, το οποίο θα διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (04:00). Η δύσκολη ώρα που θα διεξαχθεί το ματς (09:00 η ώρα το πρωί στην Κίνα) δεν προβληματίζει τον «Δράκο», ο οποίος περιμένει από τους διεθνείς μας να ανεβάσουν ταχύτητα.
Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ ανήκει στο παρελθόν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης προετοιμάζει τους διεθνείς μας για το παιχνίδι με την Αγκόλα, το οποίο θα διεξαχθεί τα ξημερώματα τουΣαββάτου (04:00). Η δύσκολη ώρα που θα διεξαχθεί το ματς (09:00 η ώρα το πρωί στην Κίνα) δεν προβληματίζει τον «Δράκο», ο οποίος περιμένει από τους διεθνείς μας να ανεβάσουν ταχύτητα.
Σύμφωνα με τον Γιαννάκη, η ήττα από τις ΗΠΑ μπορεί να φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια του τουρνουά:
«Στο ματς με τις ΗΠΑ, υποπέσαμε σε κάποια λάθη, που μας έκαναν να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Oμως, ακόμη και από αυτήν την κατάσταση, θα βγει κάτι καλό. Θα μας βοηθήσει να δούμε κάποια πράγματα, ώστε στους επόμενους αγώνες να παρουσιαστούμε ακόμη πιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι».
Ενόψει Αγκόλα, ο Γιαννάκης έχει ζητήσει από τους παίκτες μας να… πατήσουν το γκάζι:
«Αυτό που προέχει είναι να έχουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Δεν μπορούμε να τρέξουμε την μπάλα από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι».
Ενα ακόμη στοιχείο, στο οποίο ποντάρει ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι η υπεροχή της Εθνικής μας κοντά στο καλάθι. Αλλωστε, ο ψηλότερος παίκτης της Αγκόλα έχει ύψος 2.04:
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους ψηλούς μας, αλλά και το μυαλό μας, καθώς θα πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».
Δηλώσεις έκανε και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση:
«Δεν παίζω στο επίπεδο που ήμουν πριν από δύο χρόνια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού έχω να παίξω μπάσκετ περίπου έναν χρόνο. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να επανέλθω».
Όσο για τα παιχνίδια με Αγκόλα και Κίνα που ακολουθούν, ο «Big Sofo» τόνισε:
«Δεν έχουμε άγχος για τα δύο παιχνίδια που απομένουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός. Ειδικά το ματς της Δευτέρας με την Κίνα είναι πολύ δύσκολο. Είμαστε όμως είμαστε έτοιμοι».
Τέλος, ο Αντώνης Φώτσης τόνισε:
«Κανένας αγώνας σε Ολυμπιακό τουρνουά δεν είναι εύκολος. Προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την Ανγκόλα με την ίδια σοβαρότητα που προετοιμαστήκαμε για όλες τις ομάδες. Αλλωστε η ιδιαιτερότητα ότι το παιχνίδι γίνεται πολύ νωρίς μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί. Ξέρουμε καλά ότι πολλές φορές στα μεγάλα τουρνουά γίνονται εκπλήξεις και εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα».
Οι Αγκολέζοι έχουν χάσει τα τρία πρώτα ματς του τουρνουά, από Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα.
Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα έχει μία νίκη επί της Γερμανίας και δύο ήττες από Ισπανία και ΗΠΑ. Η… δύσκολη ώρα διεξαγωγής του αγώνα (09:00 το πρωί στην Κίνα), προβληματίζει τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους διεθνείς τους.
Ωστόσο, ασυνήθιστοι να παίζουν το πρωί είναι και οι Αγκολέζοι.
Το θετικό για την Εθνική μας είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι.
Στο ρόστερ της Αγκόλας υπάρχουν μικροπροβλήματα, ωστόσο, λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα όλοι οι παίκτες αναμένεται να είναι στη διάθεση του Αλμπέρτο Καρβάλιο.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει από τους παίκτες του να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.
Ο «Δράκος» είχε ζητήσει γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα του τουρνουά, αλλά στα πρώτα ματς, δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Από πλευράς τακτικής, η Ελλάδα θα επιδιώξει να ελέγξει το ρυθμό και φυσικά να πιέσει σε όλο το γήπεδο τους περιφερειακούς της Αγκόλας.
H ιστορία των αναμετρήσεων Ελλάδα – Αγκόλα είναι εξαιρετικά… φτωχή, καθώς οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν.
Στο ένα και μοναδικό παιχνίδι με τους Αφρικανούς τον Αύγουστο του 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Ελλάδα είχε επιβληθεί άνετα με 88-56.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.