Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πέταξε για Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, με τον Ομπράντοβιτς να μοιράζει τις πιθανότητες

Πέταξε για Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, με τον Ομπράντοβιτς να μοιράζει τις πιθανότητες

Στο δρόμο για το Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός έχει ένα και μοναδικό στόχο. Τη νίκη που θα του επιτρέψει την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναγνωρίζει τη δυσκολία του ...τελικού με την Παρτιζάν και με δηλώσεις του τονίζει πως οι πιθανότητες για ην πρόκριση είναι μοιρασμένες.

89

Αν θέλει να συνεχίσει να υπερασπίζεται το στέμμα του Πρωταθλητή Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει από το Βελιγράδι και την… καυτή «Χάλα Πιονίρ» της Παρτιζάν την Τετάρτη (19/3, 21:15). Αναστάτωση προκλήθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο «Ελ.Βενιζέλος», όταν ο Κένεντι Ουϊνστον διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το διαβατήριο στο σπίτι του.

Με ήττα, το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται άδοξα, γι αυτό και οι «πράσινοι» χαρακτήρισαν «τελικό» την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου της Εuroleague με τους Σέρβους και ο νικητής της μεταξύ τους μονομαχίας θα πάρει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναγνωρίζει τη δυσκολία του …τελικού και με δηλώσεις του τονίζει πως οι πιθανότητες για ην πρόκριση είναι μοιρασμένες.

«Το παιχνίδι με τη Παρτιζάν είναι τελικός πρόκρισης κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Η Παρτιζάν θα έχει υψηλό κίνητρο όπως κι εμείς, οπότε περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι που θα κριθεί στις μικρές λεπτομέρειες. Χωρίς αμφιβολία, αυτό που θέλω να δω από τους παίκτες μου είναι συγκέντρωση και αποφασιστικότητα για 40 λεπτά σε μια τόσο κρίσιμη μάχη. Αν έπρεπε να δώσω ποσοστά, ειλικρινά θα έλεγα ότι Παναθηναϊκός και Παρτιζάν έχουν από 50%» είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Στράτος Περπέρογλου υποστήριξε: «Το παιχνίδι στο Βελιγράδι είναι τελικός για εμάς και πρέπει να κερδίσουμε τη Παρτιζάν για να προκριθούμε στα πλέι-οφ. Ξέρουμε την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε στη Χάλα Πιονίρ και σίγουρα η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την πρόκριση να φύγει από τα χέρια μας. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα, έχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις και θα είμαστε έτοιμοι στο τζάμπολ».

Ο Βασίλης Σπανούλης φάνηκε αισιόδοξος: «Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για τέτοια ματς, κρίσιμα και τελικούς. Είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Είναι πολύ κρίσιμο, αλλά μέχρι το… επόμενο».

Τέλος, ο Μάικ Μπατίστ χαρακτήρισε κλειδί της νίκης την ενέργεια: «Η ενέργεια είναι το κρίσιμο σημείο του αγώνα και, αν δεν έχουμε ενέργεια, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην προπόνηση. Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια που θα δώσουμε στην πενταετή μου παρουσία, αλλά είμαι σίγουρος ότι ακολουθούν κι άλλα.»

Οσον αφορά στην προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, οι πράσινοι έχουν δημιουργήσει ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών κόντρα στη Παρτιζάν, το οποίος θέλουν να διευρύνουν για να μείνουν ζωντανοί στη διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Σεζόν Παιχνίδι Σκορ
1981-82 Παναθηναϊκός-Παρτιζάν 83-98
1981-82 Παρτιζάν-Παναθηναϊκός 106-91
2005-06 Παναθηναϊκός-Παρτιζάν 81-62
2005-06 Παρτιζάν-Παναθηναϊκός 83-94
2006-07 Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 80-93
2006-07 Παρτιζάν-Παναθηναϊκός 65-73
2007-08 Παρτιζάν-Παναθηναϊκός 90-94
2007-08 Παναθηναϊκός-Παρτιζάν 67-66
2007-08 Παναθηναϊκός-Παρτιζάν 67-65

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο