Η ΑΕΛ ήταν η νικήτρια του τοπικού ντέρμπι με την Ολύμπια με 75-62
Η ΑΕΛ μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι είναι το ...αφεντικό στην πόλη. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη νίκησε για δεύτερη φορά με 75-62 στη φετινή σεζόν την Ολύμπια (75-73 στην πρεμιέρα) και σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους της.
Η ΑΕΛ μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι είναι το …αφεντικό στην πόλη. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη νίκησε για δεύτερη φορά με 75-62 στη φετινή σεζόν την Ολύμπια (75-73 στην πρεμιέρα) και σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους της.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η αναμέτρηση είχε πολλές ανατροπές και εναλλαγές στο σκορ, ωστόσο, η ΑΕΛ ήταν πιο συγκεντρωμένη στην τελευταία περίοδο και έφτασε στη νίκη.
Πέρα, πάντως, από το γόητρο οι δύο ομάδες είχαν και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αλλωστε, ο νικητής θα είχε και πλεονέκτημα στη …μάχη για μία θέση στα πλέι οφ.
Τόσο η ΑΕΛ όσο και η Ολύμπια έπαιξαν καλό μπάσκετ, με την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη να παρουσιάζεται καλύτερη στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, η Ολύμπια ήταν αυτή που βρισκόταν μπροστά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου με ένα τρίποντο του Φάνη Κουμπούρα (24-22, 10’).
Η δεύτερη περίοδος είχε …αντίστροφη εξέλιξη. Δηλαδή, η Ολύμπια ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά τελικά η ΑΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (36-33, 20’).
Οι εναλλαγές στο σκορ και το καλό μπάσκετ συνεχίστηκαν και στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΛ, όμως, είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό ήταν οι «ψηλοί» της.
Τσέρανιτς και Κλιμαβίτσιους ήταν σε καλή μέρα, ενώ από την άλλη πλευρά ο προερχόμενος από τραυματισμό Λέισι δεν ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Οι περιφερειακοί παίκτες κράτησαν την Ολύμπια κοντά στο σκορ, αλλά η ΑΕΛ έδειχνε να έχει περισσότερες λύσεις (49-47, 30’).
Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο στην τελευταία περίοδο. Τα τρίποντα του Κούρτοβιτς έδιναν στην Ολύμπια την ευκαιρία να παρακολουθεί στενά την ΑΕΛ (57-58), αλλά όταν ο πλέι μέικερ από την ΠΓΔΜ σταμάτησε να σκοράρει η ομάδα του Πιλαφίδη πάτησε το γκάζι και ξέφυγε με 8 πόντους (65-57, 38’).
Κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι. Η Ολύμπια δεν κατάφερε να επιστρέψει και η ΑΕΛ πανηγύρισε μία σημαντική νίκη που την ανέβασε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.