Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει μέσω της δικαστικής οδού για την ποινή του ΠΑΟ
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα για την ακύρωση της απόφασης της μείωσης της ποινής στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε μία. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν αίτηση αναστολής ισχύος και εκτέλεσης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα για την ακύρωση της απόφασης της μείωσης της ποινής στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε μία.
Παρά την απόρριψη της προσφυγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν αίτηση αναστολής ισχύος και εκτέλεσης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή τέλεσης των δύο εντός έδρας αγώνων των «πρασίνων» απέναντι σε Ολυμπιακό και Αρη.
Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη και η απόφαση αναμένεται σύντομα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το θέμα αναφέρει:
«Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει, ότι την 23.10.2007, προέβη στην άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της με αριθμό 114/11.10.2007 αποφάσεως του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), η οποία εξεδόθη επί της ασκηθείσας από την Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. προσφυγής κατά της με αριθμό 53/11.07.2007 αποφάσεως του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.).
Με την ως άνω απόφαση, όπως είναι γνωστό, μειώθηκε, με τρόπο, αν μη τι άλλο, νομικώς εσφαλμένο η, σε κάθε περίπτωση, επιεικέστατη ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τα σοβαρότατα σε έκταση, ένταση, βιαιότητα και αποτελέσματα επεισόδια, τα οποία προκλήθηκαν από «φιλάθλους» της ΚΑΕ αυτής, στον μεταξύ μας αγώνα της 20ης Ιουνίου του 2006.
Ήδη, μετά την έκδοση, σήμερα απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου περί αναρμοδιότητάς του και αρμοδιότητας των πολιτικών δικαστηρίων, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου κατατέθηκε αίτηση αναστολής ισχύος και εκτέλεσης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή τέλεσης των δυο εντός έδρας αγώνων της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ της 3ης και 10ης Νοεμβρίου 2007. Δικάσιμος της αίτησης προσωρινής διαταγής ορίσθηκε η 1η Νοεμβρίου 2007.
Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέφυγε στα ύστατα αυτά ένδικα μέσα, όχι με σκοπό να αμφισβητήσει ή να βάλει κατά του εκ των πραγμάτων νευραλγικού θεσμού της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά, αντιθέτως, προκειμένου να τον θωρακίσει και να διαφυλάξει το κύρος του και ταυτοχρόνως να διαφυλάξει τα νόμιμα συμφέροντά της καθώς και αυτά των φιλάθλων της και των λοιπών υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων ανεξαρτήτως προτίμησης ομάδος.
Μόνο μέσω του ενδελεχούς ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων και της λειτουργίας των οργάνων της αθλητικής δικαιοσύνης από τα αρμόδια Δικαστήρια, είναι πλέον δυνατόν να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των δικαιοδοτικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού και να παύσει οιαδήποτε υπόνοια ως προς τις συνθήκες έκδοσης των αποφάσεών τους.
Η προσβαλλομένη από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απόφαση του κατά νόμο θεσμοθετημένου ΑΣΕΑΔ, (το οποίο αποτελεί την έκφραση και την ενσάρκωση της δέουσας, ορθής και επιβεβλημένης ρυθμιστικής παρεμβάσεως της Πολιτείας ως προς την ισόνομη, αδέκαστη και αμερόληπτη απονομή δικαίου σε θέματα αθλητικού δικαίου) ελέγχεται ως κατάφωρα εσφαλμένη από το σύνολο του αθλητικού και πολιτικού τύπου της χώρας, ώστε να παρίσταται επιβεβλημένος ο δικαστικός έλεγχος των συνθηκών εκδόσεώς της.
Με την προσβαλλομένη και το άτυχο παράδειγμα το οποίο δημιουργεί, ανοίγει η ζοφερή, για το μέλλον του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού, οδός της ατιμωρησίας, αφ’ ης στιγμής δημιουργείται η εντύπωση ότι ο εκάστοτε υπεύθυνος, ανεξαρτήτως της ευθύνης του και του βαθμού πταίσματος του, θα δύναται, δια της ισχύος την οποία διαθέτει, να αποφεύγει τα δίκαια επίχειρα των κολαζομένων πράξεων.
Δεν είναι όμως δυνατόν, την στιγμή κατά την οποία (ορθώς) τόσος λόγος γίνεται για το αθλητικό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, εμείς οι ίδιοι οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό και επενδύοντες στον αθλητισμό (και φέροντες τεράστιο βάρος ευθύνης έναντι της Πολιτείας μας και των πολιτών της) να αφήσουμε την αθλητική δικαιοσύνη και τις εγγυήσεις που αυτή συνεπάγεται να καταρρακωθεί. Δεν είναι δυνατόν να υποταχθούμε και να σιωπήσουμε ενώπιον μίας καταστάσεως η οποία ενθαρρύνει την άλογη βία και ευνοεί την ατιμωρησία.
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προέβη στα ανωτέρω ύστατα ένδικα μέσα, προκειμένου να διασωθεί η τρωθείσα αξιοπιστία του θεσμού της Αθλητικής Δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς, ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι δυνατόν να λάβει χώρα μόνον εάν οι ελέγχοντες γίνουν ελεγχόμενοι».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.