Οταν είσαι το θύμα μιας από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, τότε είναι γεγονός πως δύσκολα έχεις κάτι να πεις αφού τελειώσει. «Ήταν καταστροφικό το παιχνίδι μας στο τέλος» είπε ο Αλες Πίπαν, τεχνικός των Σλοβένων.
Οταν είσαι το θύμα μιας από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, τότε είναι γεγονός πως δύσκολα έχεις κάτι να πεις αφού τελειώσει. Ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλες Πίπαν, μετά το τέλος του προημιτελικού με την Ελλάδα, όπου στο 35 βρέθηκε να νικά με 16 πόντους και τελικά έχασε, στάθηκε στο …καταστροφικό παιχνίδι της ομάδας του.
«Παίξαμε διαφορετικό μπάσκετ στα τελευταία 2 λεπτά, από ότι στα προηγούμενα 38. Δεν ξέρω τι μας χτύπησε, ήταν καταστροφικό το παιχνίδι μας στο τέλος. Νικούσαμε με 16 πόντους και τελικά χάσαμε. Τώρα μας έχει μείνει μόνο η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς και πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πίπαν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.