Ο Γιαννάκης προειδοποιεί ότι Ρωσία δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο
«Η Ρωσία δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο» προειδοποιεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης εν όψει του καθοριστικού για τις πρώτες θέσεις του ομίλου αγώνα της Τετάρτης μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εφιστά την προσοχή των παικτών του καθώς δεν αποκλείεται αυτή η αναμέτρηση να κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.
«Η Ρωσία δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο» προειδοποιεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης εν όψει του καθοριστικού για τις πρώτες θέσεις του ομίλου αγώνα της Τετάρτης μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εφιστά την προσοχή των παικτών του καθώς δεν αποκλείεται αυτή η αναμέτρηση να κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.
«Η Ρωσία είναι μια χώρα με παράδοση στο μπάσκετ που φέτος παρουσιάζει μια ομάδα που συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία και ταλέντο. Ειδικά μετά το καλό της ξεκίνημα κόντρα στην Σερβία απέκτησε και ενθουσιασμό που της έλλειπε από τα φιλικά. Με τον νέο προπονητή έχει κάνει διαφοροποιήσεις στο στυλ της.
» Μπορεί να φαίνεται ότι ο Κιριλένκο ξεχωρίζει ωστόσο έχει κι άλλα πολλά ατού που προσπαθεί να αξιοποιήσει μέσα από το παιχνίδι της. Το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε ομαδικά, ειδικά στην άμυνα και στην επίθεση να τους αναγκάσουμε να κουραστούν για να μας αντιμετωπίσουν. Όποια από τις δυο ομάδες δεν βιαστεί, κάνει τα λιγότερα λάθη και κοντρολάρει τα ριμπάουντ θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη».
Το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος της Γρανάδας δεξιώθηκε στο Δημαρχείο της Πόλης τους εκπροσώπους της FIBA Europe με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο αλλά και εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων (Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία, Ισραήλ) που συγκροτούν τον Α όμιλο.
* Για αρκετή ώρα συνομίλησε με τον εκπρόσωπό του, Ραζνάτοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού κατέβηκε από την τραπεζαρία το μεσημέρι μετά το φαγητό και κάθισε σε ένα τραπέζι στο λόμπι του ξενοδοχείου «ΜΑ Nazaries» με τον Ραζνάτοβιτς. Οι δύο άντρες μίλησαν για περίπου 40 λεπτά. Εκτός από τον Ραζνάτοβιτς και ο Ράσκοβιτς πέρασε όλη την ημέρα του στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι αποστολές των τεσσάρων εθνικών ομάδων του Α ομίλου.
* Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Ζόραν Σλάβνιτς δεν σταμάτησε να παίζει χαρτιά στο καφέ του ξενοδοχείου που έχουν καταλύσει οι αποστολές των τεσσάρων ομίλων. Ο Ομοσπονδιακός της Σερβίας έχει αναγάγει σε αγχολυτικό τη χαρτοπαιξία… αλλιώς δεν εξηγείται πως λίγες ώρες πριν το τζάμπολ Ελλάδα-Σερβία εκείνος συνέχισε να παίζει χαρτιά με τους κολλητούς του.
* Λάζαρος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Πελεκάνος έχουν… την μεγαλύτερη ζήτηση από τα ισπανικά ΜΜΕ εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους διεθνείς. Κατανοητό, αφού αμφότεροι υπέγραψαν συμβόλαια με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από περίπου έναν μήνα.
* Στην πύλη του ξενοδοχείου που διαμένουν οι αποστολές των Ελλάδας, Ισραήλ, Ρωσίας και Σερβίας υπάρχουν πάντα ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Εντύπωση μας έκανε ένα μικρό ξύλινο έπιπλο, στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες σε μέγεθος ταυτότητας περίπου 40 υπόπτων (δεν είναι εμφανείς παρά μόνο σε αυτόν που στέκεται από πίσω από το έπιπλο).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.