Τελικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν είχε άδικο, όταν έλεγε ότι το Ισραήλ είναι εκνευριστική ομάδα. Οι Ιραηλινοί έπαιξαν με τα νεύρα των διεθνών μας, αλλά ευτυχώς δεν τους τα έσπασαν. Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική μας ίδρωσε. Αγχώθηκε πολύ στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, νίκησε όμως 76-66 τον μαχητικό αντίπαλό της στον όμιλο της Γρανάδα χάρη στους Τσαρτσαρή και Παπαλουκά.
Τελικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν είχε άδικο, όταν έλεγε ότι το Ισραήλ είναι εκνευριστική ομάδα. Οι Ιραηλινοί έπαιξαν με τα νεύρα των διεθνών μας, αλλά ευτυχώς δεν τους τα έσπασαν. Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική μας ίδρωσε. Αγχώθηκε πολύ στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, νίκησε όμως 76-66 τον μαχητικό αντίπαλό της στον όμιλο της Γρανάδα. Τσαρτσαρής και Παπαλουκάς ήταν αυτοί που ξεφορτώθηκαν πρώτοι το άγχος και οδήγησαν την ομάδα μας σε μια νίκη που την είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.
Η Εθνική μας προηγήθηκε 7-0 στο 2 και 11-5 στα μισά της περιόδου, έχοντας τους ψηλούς, Παπαδόπουλο – Ντικούδη, σε κέφια, ωστόσο δεν βασίστηκε πάνω σε αυτές τις σημαντικές διαφορές, σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο που είχαμε διανύσει στο ματς. Και δεν τα κατάφερε, αφενός γιατί «φορτώθηκε» με άγχος (πολλά ελεύθερα σουτ χαμένα) κι αφετέρου επειδή το Ισραήλ έβαλε μπρος τον …ανταρτοπόλεμο, το άναρχο στυλ παιχνιδιού, πήρε το ρυθμό στα δικά του χέρια και μαζί και το προβάδισμα στο 8 (16-15, Ρόμπερτς 7π.). Η Εθνική μας απάντησε με σερί 4-0, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +3 (19-6).
Το ελληνικό σερί συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου, με τον Σπανούλη να δίνει έπειτα από ώρα αέρα 5π. στην Εθνική μας (21-16, 21). Συνεχίστηκε, όμως, και το έργο από το πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου να παγιώσει ή και να ενισχύσει τη διαφορά. Κι αυτό γιατί μάς έλειψε η διάρκεια στην απόδοση. Μοιραίως, λοιπόν, οι ισραηλινοί έφεραν στα δικά τους μέτρα το παιχνίδι, χωρίς πάντως να ξεφύγουν. Προηγήθηκαν μέχρι και τρεις (24-21, 31-28) και έκλεισαν το ημίχρονο από την ίδα αφετηρία με την Εθνική μας (31-31).
Το μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Δηλαδή, με τους διεθνείς μας να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, να βρουν ένα από τα καλά τους διαστήματα που, όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν, είναι ικανά να ρίξουν στο καναβάτσο τον αντίπαλο. Το Ισραήλ έμεινε «κολλημένο» στην Εθνική μας, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Χάλπεριν. Προηγήθηκε με 4π. στο 27.20 (46-42), αλλά κάπου εκεί το… αστείο τελείωσε. Την αρχή έκανε ο Τσαρτσαρής, ο Σπανούλης τον ακολούθησε, ο Τσαρτσαρής πήρε ξανά τη σκυτάλη στα δικά του χέρια, υπογράφοντας το σερί 10-0 της ομάδας μας για το 52-46 του 30.
Με πρωταγωνιστή τον Παπαλουκά αυτή τη φορά, προηγηθήκαμε με 9π. (61-52) στο 33. Οι Ισραηλινοί, όμως, δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Μείωσαν και πάλι (59-63), αλλά οι κορυφαίοι της ομάδας μας, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ήταν αυτοί που τους γκρέμισαν μια και καλή τα όνειρα, με δύο καθοριστικής σημασίας τρίποντα, τα οποία μας οδήγησαν στο τελικό 76-66. Σε μια νίκη που η ομάδα μας την είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Οχι μόνο για λόγους που να πηγάζουν από το βαθμολογικο κίνητρο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.