Πρωταθλητές ΝΒΑ με «sweep» οι Σπερς μετά το 83-82 μέσα στο Κλίβελαντ
Τα πανηγύρια για τον τίτλο άρχισαν στο Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς πέτυχαν το απόλυτο 4-0 στη σειρά των τελικών, επικρατώντας, έστω και δύσκολα, στο τέταρτο παιχνίδι επί του Κλίβελαντ με 83-82. Έτσι, στέφθηκαν πρωταθλητές για τέταρτη φορά στην ιστορία τους μετά το 1999, το 2003 και το 2005. MVP των τελικών ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ.
Τα πανηγύρια για τον τίτλο άρχισαν στο Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς πέτυχαν το απόλυτο 4-0 στη σειρά των τελικών, επικρατώντας έστω και δύσκολα στο τέταρτο παιχνίδι επί του Κλίβελαντ με 83-82.
Οι Σπερς με τον φετινό «περίπατο» κόντρα στους Καβαλίερς κατέκτησαν τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία τους μετά το 1999, το 2003 και το 2005.
Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών (MVP) αναδείχθηκε ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους.
Ο Μάνου Τζινόμπιλι σημείωσε 13 από τους 27 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Τιμ Ντάνκαν, που είχε ψηφιστεί MVP των τελικών στα τρία προηγούμενα πρωταθλήματα των Σπερς έμεινε στους 12 πόντους με 4/15 σουτ, αλλά μάζεψε 15 ριμπάουντ.
Στην άλλη πλευρά, ο Λεμπρόν Τζέιμς που σχεδόν 24 ώρες πριν τον αγώνα έγινε για δεύτερη φορά πατέρας, δεν κατάφερε να φέρει στο Κλίβελαντ τον πρώτο τίτλο μετά από 43 χρόνια.
Ο σούπερ σταρ των Καβαλίερς είχε μεν 24 πόντους, αλλά με μόλις 10/30 σουτ, ενώ υπέπεσε και σε 6 λάθη.
Από τους παίκτες των Σπερς το πρώτο τους δαχτυλίδι κατέκτησαν οι Μάικλ Φίνλεϊ, Ζαν Βον και Μπρεντ Μπάρι, ενώ ο Ρόμπερτ Χόρι έφτασε τα επτά πρωταθλήματα και έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στο ΝΒΑ.
Τόνι Πάρκερ: «Ε, όχι και Ζιντάν…»
«Έχω μείνει άφωνος, δεν το περίμενα. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα. Είμαι πολύ συγκινημένος που το κρατάω στα χέρια μου» δήλωσε ο Τόνι Πάρκερ, λίγο πριν χαθεί στην αγκαλιά της αγαπημένης της Έβα Λονγκόρια.
Σε ερώτηση εάν μετά από αυτή την επιτυχία θα ξεπεράσει τον Ζινεντίν Ζιντάν και θα γίνει ο πιο δημοφιλής αθλητής στην πατρίδα του, τόνισε: «Ο Ζιντάν θα είναι πάντα ο άνθρωπος της Γαλλίας, γιατί το ποδόσφαιρο είναι πιο δημοφιλές άθλημα. Ωστόσο, ελπίζω ο γαλλικός λαός να έχει συνειδητοποιήσει τι έχω πετύχει».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας