Μειώνονται τα ευρώ, αυξάνονται οι ταινίες που χρηματοδοτεί το ΕΚΚ
Περισσότερες ταινίες, αλλά με λιγότερα χρήματα, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει φέτος το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, κρίνοντας πως «είναι σημαντικό να γίνονται πολλές ταινίες για την τόνωση και ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου».
Περισσότερες ταινίες, αλλά με λιγότερα χρήματα, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «στην παρούσα φάση είναι σημαντικό να γίνονται πολλές ταινίες για την τόνωση και ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου καθώς με τη μείωση της παραγωγής κατά τα τελευταία χρόνια είχαν συσσωρευτεί αρκετές αξιόλογες προτάσεις».
Στο τμήμα Ορίζοντες εγκρίνονται οκτώ ταινίες, που χρηματοδοτούνται με 250.000 ευρώ έκαστη. Πρόκειται για τις ταινίες:
Φεύγοντας του Λάκη Παπαστάθη Ο διαχειριστής του Περικλή Χούρσογλου Τα πρώτα μου βαφτίσια της Όλγας Μαλέα Ο Αννίβας προ των πυλών της Ελισάβετ Χρονοπούλου Lonsdale του Χρήστου Δήμα Τρελή καρδιά του Ντένη Ηλιάδη Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ του Φίλιππου Τσίτου, και Άπνοια του Άρη Μπαφαλούκα.
Στο τμήμα Νέο Βλέμμα χρηματοδοτούνται τρεις νέες ταινίες με 225.000 ευρώ έκαστη: Μαύρο λιβάδι του Βαρδή Μαρινάκη, Το βουνό μπροστά του Βασίλη Ντούρου και Το ξάφνιασμα του έρωτα του Πέτρου Σεβαστίκογλου.
Στο τμήμα Τεκμήριο (ντοκιμαντέρ) χρηματοδοτούνται δύο ταινίες με 105.000 ευρώ έκαστη: Στη σκιά του Βυζαντίου του Γιώργου Ζαφείρη και Ο νέος Παρθενώνας των Εύης Καραμπάτσου, Ηλία Γιαννακάκη.
Τέλος, στο τμήμα «Τεκμήριο μεσαίου μήκους» εγκρίθηκε η παραγωγή έξι ταινιών με 65.000 ευρώ έκαστη: Hip-Hop της Ιωάννας Τσινιβίδη, Ελένη Αλταμούρα της Κλεώνης Φλέσσα, Άλλος δρόμος δεν υπάρχει του Σταύρου Ψυλλάκη, Εθνικός κήπος του Απόστολου Καρακάση, Bells and Threads της Μαριάννας Οικονόμου και Τα παιδιά της χορωδίας της Λουκίας Ρικάκη.