Τον… εαυτό της ψήφισε η Έλεν Μίρεν για το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου
Τον... εαυτό της δεν δίστασε να ψηφίσει η Έλεν Μίρεν για το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου. Ως ένα από τα 5.800 μέλη της Ακαδημίας, η 61χρονη Βρετανίδα ηθοποιός είχε το δικαίωμα αυτό, αλλά, όπως παραδέχτηκε κατόπιν, ήταν «ένα φοβερό ηθικό δίλημμα».
Τον… εαυτό της δεν δίστασε να ψηφίσει η Έλεν Μίρεν για το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου. Ως ένα από τα 5.800 μέλη της Ακαδημίας, η 61χρονη Βρετανίδα ηθοποιός είχε το δικαίωμα αυτό, αλλά, όπως παραδέχτηκε κατόπιν, ήταν «ένα φοβερό ηθικό δίλημμα».
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η Μίρεν δήλωσε ότι αυτή της η απόφαση ήταν πιο δύσκολη από το να υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς.
«Είναι μια τρομερή στιγμή, ένα φοβερό ηθικό δίλημμα» είπε, αναφερόμενη στη στιγμή που, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Ακαδημίας, κλήθηκε να ψηφίσει εν όψει της απονομής των βραβείων, στις 25 Φεβρουαρίου.
«Σκέφτεσαι: Δεν μπορώ να ψηφίσω εμένα. Όμως μετά το συλλογίζεσαι και λες: Ίσως αυτή η ψήφος να κάνει τη διαφορά. Είναι μια απαίσια στιγμή, που θα τη θυμάμαι μέχρι το τέλος της ζωής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός κατά το παραδοσιακό γεύμα των υποψηφίων για τα Όσκαρ σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς.
Η Μίρεν έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στην ταινία Η Βασίλισσα. Για το ρόλο αυτό βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ πρόσφατα κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, το βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών (SAG), αλλά και των Αμερικανών Κριτικών.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας