Δωρεάν θα διατεθεί το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ιταλία
Δωρεάν θα χορηγείται στην Ιταλία το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο θα φτάσει στα φαρμακεία της χώρας το Φεβρουάριο. Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού.
Δωρεάν θα χορηγείται στην Ιταλία το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο θα φτάσει στα φαρμακεία της χώρας το Φεβρουάριο.
Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού για 280.000 Ιταλίδες, κορίτσια ηλικίας 12 ετών.
Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους εκστρατεία στην Ευρώπη. Τα κορίτσια θα κληθούν από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας (ASL) για την πρώτη δόση και εντός έξι μηνών για τη δεύτερη. Υπολογίζεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας θα επιβαρυνθεί κατά 75 εκατ. ευρώ ετησίως.
Κάθε χρόνο στην Ιταλία προσβάλλονται 3.800 γυναίκες από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, από τις οποίες πεθαίνουν περίπου 1.800. Μετά τον καρκίνο του μαστού, ο καρκίνος της μήτρας αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών.
Το εμβόλιο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της American Cancer Society, μπορεί να χορηγείται σε κορίτσια από 9 ετών, ενώ δεν συνιστάται σε γυναίκες άνω των 26 ετών.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.