Κώστας Γαβράς και «Μon Colonel» στο Θεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσία του Κ.Παπούλια
«Ήταν μια ιστορική ταινία με μήνυμα συνεχώς επίκαιρο». Αυτό ήταν το λακωνικό σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την προβολή της ταινίας «Μon Colonel» σε σενάριο και παραγωγή Κ.Γαβρά. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσαλονίκης.
30
«Ήταν μια ιστορική ταινία με μήνυμα συνεχώς επίκαιρο». Αυτό ήταν το λακωνικόσχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την προβολή της ταινίας «Μon Colonel» σε σενάριο και παραγωγή του Κ.Γαβρά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσαλονίκης.
Η ταινία αναφέρεται στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Αλγερίας πριν από πενήντα ακριβώς χρόνια, ενώ μέσα από την εξέλιξή της αποκαλύπτονται οι ψυχολογικές και νομικές «διαδικασίες» που μετέτρεψαν έναν νεαρό αξιωματικό του γαλλικού στρατου σε βασανιστή, φέρνοντας στην επιφάνεια εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν στο παρελθόν με τη σιωπηρή έγκριση των Αρχών, στο όνομα της τρομοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας έφτασε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για να παρακολουθήσει την ταινία που προβλήθηκε στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και ο υφυπουργός Γιώργος Ορφανός. Τον Πρόεδρο συνόδευαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Καλατζής και η διευθύντρια του Φεστιβαλ Δέσποινα Μουζάκη.
«Είναι τιμή μου η παρουσία σας» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς. «Είναι δική μου η τιμή» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μετά το πέρας της προβολής ο Κάρολος Παπούλιας τιμήθηκε από τη διοίκηση του Φεστιβάλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442