Τέταρτο και οργισμένο το ομαδικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης
Με την τέταρτη θέση στον τελικό του ομαδικού ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα με δύο χάλκινα μετάλλια, στο σόλο και στο ντουέτο, γεγονός που την καθιστά την πλέον επιτυχημένη στην Ιστορία του αθλήματος.
66
Με την τέταρτη θέση στον τελικό του ομαδικού ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα με δύο χάλκινα μετάλλια, στο σόλο και στο ντουέτο, γεγονός που την καθιστά την πλέον επιτυχημένη στην Ιστορία του αθλήματος.
Στον τελικό του ομαδικού, ο οποίος αρχικά ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά αναβλήθηκε λόγω νεροποντής, οι Ελευθερία Φτούλη, Ναταλία Ανθοπούλου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Καφετζή, Εύη Μακρυγιάννη, Ολγα Πελεκάνου, Νεκταρία Ραμνιώτη και Δέσποινα Σολωμού (αναπληρωματικές οι Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη και Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου) βαθμολογήθηκαν με 93.400 και έμειναν πίσω από Ρωσία (98.800), Ισπανία (97.300) και Ιταλία (93.600), που ανέβηκαν στο βάθρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρωσίδες έκαναν το «4 στα 4» στα αγωνίσματα της συγχρονισμένης στη Βουδαπέστη, ενώ παραμένουν αήττητες στο ομαδικό σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 1991 (εννιά συνεχείς τίτλοι, ο ένας ως ΕΣΣΔ).
Οργή στην ελληνική αποστολή
Η αιφνίδια είσοδος Ιταλού κριτή στο πάνελ, μόλις 20 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, έπιασε απροετοίμαστη την αποστολή και ίσως – σε ένα βαθμό τουλάχιστον – καθόρισε το αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά τη «μάχη» της τρίτης θέσης.
Αυτό είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει οργή στην ελληνική αποστολή, κάποια από τα κορίτσια -κυρίως τα μικρότερα σε ηλικία- να είναι δακρυσμένα και τον Γκαμπόρ Σάουντερ να δυσκολεύεται να συγρατήσει τα νεύρα του.
«Αν δεν αλλάζανε τον κριτή, θα ήμασταν τρίτοι. Η εμφάνιση των κοριτσιών ήταν παραπάνω από τέλεια. Είμαστε βέβαια ικανοποιημένοι με τα δύο μετάλλια, αλλά φεύγουμε με την πίκρα» είπε ο Ούγγρος προπονητής, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση ως «την καλύτερη της ιστορίας της και με πολύ μεγάλη διαφορά».
Τα κορίτσια στέκονταν ιδιαίτερα, εκτός της αλλαγής κριτή (ο Ιταλός έδωσε 9.4 στις συμπατριώτισσες του και 9.2 στην ελληνική ομάδα) στο ότι η μουσική άρχισε πολύ γρήγορα, πριν καλά-καλά προλάβουν να πάρουν τις προβλεπόμενες θέσεις τους έξω από την πισίνα.
«Όλοι το είδανε ότι ήμασταν τρίτες. Ηρθε και μου το είπε μία Ρωσίδα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας. Καμιά φορά στη συγχρονισμένη, τα λόγια μετράνε περισσότερο από τα έργα» σχολίασε η Ελευθερία Φτούλη.
Τα αποτελέσματα του τελικού στο ομαδικό:
1. Ρωσία 98.800
2. Ισπανία 97.300
3. Ιταλία 93.600
4. ΕΛΛΑΔΑ 93.400
5. Ουκρανία 92.700
6. Γαλλία 89.500
7. Ελβετία 86.800
8. Ολλανδία 84.600
9. Λευκορωσία 84.300
10. Ουγγαρία 83.400
11. Γερμανία 80.900
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συναγερμός για καύσιμα και φυσικό αέριο – Επί ποδός η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
- Διαλογισμός: Πόσα λεπτά τη μέρα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή;
- Β. Σπανάκης: Πρώτη γραμμή οι Δήμοι για την πρόληψη πυρκαγιών–Ζητούμενο της ΚΕΔΕ η ουσιαστική ενίσχυση τους
- Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά του πολέμου στο Ιράν
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442