Το μουσείο με το έργο της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή εγκαινίασε ο Κ.Στεφανόπουλος
Το μουσείο που στεγάζει το έργο της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή (1919-2001) εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη συλλογή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πήλινα μικρόγλυπτα ομοιώματα Ελλήνων πολιτικών του 20ού αιώνα και έργα μνημειακής γλυπτικής.
Πήλινα μικρόγλυπτα ομοιώματα Ελλήνων πολιτικών και Αθηναίων δημάρχων του 20ού αιώνα και έργα μνημειακής γλυπτικής σε μπρούτζο και μάρμαρο περιλαμβάνει η καλλιτεχνική παραγωγή της Λουκίας Γεωργαντή (1919-2001), την οποία έχει δωρίσει στον Δήμο της Αθήνας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εγκαινίασε το μουσείο που στεγάζει τη συλλογή, στο διώροφο σπίτι- εργαστήριο της γλύπτριας, στην οδό Αναπαύσεως 20, κοντά στο Α νεκροταφείο.
Στα εγκαίνια, ο σύζυγος της Λ.Γεωργαντή, Γ.Οικονομόπουλος, προσέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος στον κ. Στεφανόπουλο ένα αγαπημένο έργο της γλύπτριας, Την Περισσυλογή.
Χαιρετισμό απηύθυνε στα εγκαίνια ο υπουργός Τουρισμού Δ.Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Πολιτισμού Π.Τατούλης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας