«Φως» στα αρχεία του FBI για τον Τζον Λένον
Το FBI πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα αρχεία που είχε συλλέξει πριν από δεκαετίες για τον Τζον Λένον, έπειτα από σχετική δικαστική εντολή. Το FBI, πάντως, υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων ίσως βλάψει την εθνική ασφάλεια.
38
Το FBI πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα αρχεία που είχε συλλέξει πριν από δεκαετίες για τον τραγουδιστή των Beatles Τζον Λένον, έπειτα από σχετική δικαστική εντολή.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το FBI υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των τελευταίων δέκα σελίδων των αρχείων για τον Τζον Λένον θα βλάψει την εθνική ασφάλεια, γιατί οι πληροφορίες προέρχονται από πηγή ασφαλείας ξένης χώρας, η οποία δεν κατονομάζεται.
Ωστόσο, δικαστής αποφάσισε ότι τα αρχεία πρέπει να δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Προηγούμενα έγγραφα, που είχαν δημοσιοποιηθεί το 1997 από το FBI, αποκαλύπτουν δωρεές του Λένον σε οργάνωση που σκόπευε να πραγματοποιήσει διαδήλωση διαμαρτυρίας το 1972, κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Σε άλλους φακέλους του FBI, που περιέχουν στοιχεία από το 1971 και το 1972, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία της πόλης της Νέας Υόρκης, αλλά και το FBI, επιδίωκαν αλλά δεν κατόρθωσαν να συλλάβουν τον Λένον με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
- Ψάχνεις value-for-money τηλεόραση; Σου έχουμε 3+1 επιλογές!
- Η Τζένιφερ Γκάρνερ αποκαλύπτει «την πιο σημαντική ταινία στην οποία έχει συμμετάσχει ποτέ»
- Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή – Ομιλίες πολιτικών αρχηγών
- Εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Κύπρος: Στο νησί οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα λαμπερό πάρτι – Το νέο τραγούδι «Επιπτώσεις»
- Ιράν: «Υπό τον πλήρη έλεγχό μας τα Στενά του Ορμούζ» διαμηνύουν οι Φρουροί της Επανάστασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442