Η Ακρόπολη στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου
Το κορυφαίο μνημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, συμπεριλήφθηκε επίσημα στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου (New Seven Wonders), μετά από καθολική απαίτηση πολιτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλο τον κόσμο.
38
Το κορυφαίο μνημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, συμπεριλήφθηκε επίσημα στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου (New Seven Wonders), μετά από καθολική απαίτηση πολιτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλο τον κόσμο.
Ο εμπνευστής και θεμελιωτής της φιλόδοξης παγκόσμιας ψηφοφορίας για την ανάδειξη των Νέων Επτά Θαυμάτων του Κόσμου, Μπερνάρ Βέμπερ επισημαίνει: «Η ανακήρυξη των Επτά Θαυμάτων της Αρχαιότητας από τον Φίλωνα τον Βυζάντιο, το 200 περίπου πΧ, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος πρακτικός τουριστικός οδηγός στην ιστορία. Γι αυτό και η Ακρόπολη δεν είχε θεωρηθεί ένα από αυτά, γιατί απλούστατα βρισκόταν εντός έδρας!».
Όταν ξεκίνησε, ο Βέμπερ θέλησε να πιάσει το «νήμα» από εκεί που το είχε αφήσει ο Φίλων: από το 200 πΧ. Ωστόσο, έπρεπε συνεχώς να εξηγεί γιατί η Ακρόπολη δεν μπορούσε να θεωρηθεί «θαύμα», καθώς πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο τον ρωτούσαν και ζητούσαν να είναι υποψήφια.
Στις αρχές Αυγούστου του 2004 ο Μπερνάρ Βέμπερ ήρθε στην Αθήνα, για να τιμήσει ακριβώς τη γενέτειρα της αρχικής ιδέας. Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πήρε τη μεγάλη απόφαση: να ανοίξει την ψηφοφορία, υποδεχόμενος στη λίστα οποιοδήποτε μνημείο δημιουργήθηκε από καταβολής πολιτισμού μέχρι το 2.000 μΧ.
Έτσι, πλέον, η Ακρόπολη φιγουράρει ανάμεσα στις υποψηφιότητες, περιμένοντας τους πολίτες του κόσμου να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να ψηφίσουν στο www.new7wonders.com, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και αριθμοί για ψηφοφορία μέσω τηλεφώνου (σταθερού ή κινητού), αλλά και SMS.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια ψήφοι από 20 και πλέον χώρες του κόσμου με ελάχιστη ή καθόλου διαφημιστική προβολή στα μέσα ενημέρωσης. Η ενεργοποίηση της νέας Παγκόσμιας Πλατφόρμας Ψηφοφορίας θα συνδυαστεί με μία νέα τηλεοπτική στρατηγική, με εντυπωσιακές διαδραστικές ταινίες ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του 2005. Η λήξη του προγράμματος θα επιστεγαστεί με μία φαντασμαγορική εκδήλωση, την 1η Ιανουαρίου 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Εκεί βρίσκω τον πραγματικό εαυτό μου: Ο ημίγυμνος Χάρι Στάιλς για τον Χαρούκι Μουρακάμι, το τρέξιμο και τη φήμη
- Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του
- Καύσιμα: Αυξήσεις πυροδοτεί ο πόλεμος στο Ιράν – Τι λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Ηρακλείου
- Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
- H OpenAI κέρδισε το Πεντάγωνο, τώρα θέλει όλο το ΝΑΤΟ
- Δίκη για Χρυσή Αυγή: «Ο ήλιος της δικαιοσύνης δεν ξέχασε σήμερα τον τόπο μας» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής
- «Tο MEGA στη Μέση Ανατολή»: Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, καθημερινά στις 13.50
- Βραβεύτηκαν οι εθελοντές του Δήμου Ωρωπού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442