Τη Δευτέρα εγκαινιάζεται η νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κεραμεικού
Στις 9 Αυγούστου εγκαινιάζεται από τον Π.Τατούλη η νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κεραμεικού. Στο μουσείο εκτίθενται ευρήματα αποκλειστικά από τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, που αποτελούσε το επίσημο και πιο σημαντικό νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας.
38
Το βράδυ της Δευτέρας, 9 Αυγούστου, εγκαινιάζεται από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη η νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κεραμεικού.
Στο μουσείο, το οποίο θα επαναλειτουργήσει μετά από διακοπή ενάμισι χρόνου, έγιναν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας και ειδικότερα του έργου «Συνολική ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Κεραμεικού».
Στο Μουσείο Κεραμεικού εκτίθενται ευρήματα αποκλειστικά από τις ανασκαφές στον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, που αποτελούσε το επίσημο και πιο σημαντικό νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας.
Η έκθεση αναπτύσσεται σε τέσσερις αίθουσες και στο πρόσφατα στεγασμένο αίθριο. Η πρώτη αίθουσα και το αίθριο περιλαμβάνουν επιτύμβια μαρμάρινα μνημεία αρχαϊκών και κλασικών χρόνων, που αποτελούν σημαντικά αττικά έργα της αρχαίας γλυπτικής. Σε αυτά προστίθενται τα πρόσφατα αρχαϊκά ευρήματα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Ιερά Πύλη, ο μεγαλοπρεπής κούρος, η σφίγγα και το λιοντάρι.
Στις υπόλοιπες αίθουσες εκτίθενται κτερίσματα τάφων κατά σύνολα, που χρονολογούνται από τα υπομυκηναϊκά έως τα υστερορωμαϊκά χρόνια και αποτελούν αντιπροσωπευτικά και μοναδικά δείγματα της εξέλιξης της αρχαίας ελληνικής αγγειογραφίας.
Από τα νέα εκθέματα ξεχωρίζουν τα ευρήματα από τις ανασκαφές του μετρό στο ίδιο νεκροταφείο, εκτός αρχαιολογικού χώρου, και συγκεκριμένα από ομαδική ταφή θυμάτων του λοιμού που ενέσκηψε στην Αθήνα στο 430/29 π.Χ., μετά την έναρξη του Πελοποννησιακού πολέμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκεί βρίσκω τον πραγματικό εαυτό μου: Ο ημίγυμνος Χάρι Στάιλς για τον Χαρούκι Μουρακάμι, το τρέξιμο και τη φήμη
- Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του
- Καύσιμα: Αυξήσεις πυροδοτεί ο πόλεμος στο Ιράν – Τι λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Ηρακλείου
- Ο Ανδρουλάκης καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
- H OpenAI κέρδισε το Πεντάγωνο, τώρα θέλει όλο το ΝΑΤΟ
- Δίκη για Χρυσή Αυγή: «Ο ήλιος της δικαιοσύνης δεν ξέχασε σήμερα τον τόπο μας» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής
- «Tο MEGA στη Μέση Ανατολή»: Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, καθημερινά στις 13.50
- Βραβεύτηκαν οι εθελοντές του Δήμου Ωρωπού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442