Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες για το σκάνδαλο – Aνάμεσά τους γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες για το σκάνδαλο – Aνάμεσά τους γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής

Τι λέει ο δικηγόρος πέντε εξ αυτών, Γιώργος Κοκοσάλης

Στην Αθήνα πρόκειται να μεταχθούν άμεσα τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα στο Ηράκλειο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς διαπιστώθηκαν πως είχαν λάβει παράνομες επιδοτήσεις καταθέτοντας ψευδή στοιχεία.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος πέντε εξ’ αυτών, σύμφωνα με το patris, Γιώργος Κοκοσάλης, εξερχόμενος από το Αστυνομικό Μέγαρο, “η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο και εμβρυακό στάδιο και το νομοθετικά ορθό, είναι άπαντες οι κατηγορούμενοι να μεταχθούν στην Αθήνα προκειμένου να απολογηθούν στον Ευρωπαίο εισαγγελέα που έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση”.

Πιθανότατα αυτό θα συμβεί αύριο Σάββατο, όπως πρόσθεσε ο κ. Κοκοσάλης ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει κοινός παρανομαστής στις συλλήψεις που έγιναν αλλά προς το παρόν δεν είναι σε θέση να πει περισσότερα.

Οι δηλώσεις του κ. Κοκοσάλη

YouTube thumbnail

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το διάστημα που ερευνάται είναι από το 2019 μέχρι το 2025, ενώ τα χρήματα που φέρεται να έχουν λάβει οι συλληφθέντες, αγγίζουν τα 1.700.000 ευρώ.

Συνολικά στη δικογραφία εμπεριέχονται 42 ονόματα, 15 εκ των οποίων είναι τα άτομα που έχουν συλληφθεί στην Κρήτη. Μεταξύ αυτών ένας πασίγνωστος συνδικαλιστής αγρότης, ένας λογιστής και μία δικηγόρος.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο